Turistku na Havaji zachránil jej pes, štekaním privolal záchranárov

2024-01-20 09:34:00 |   |    | 

Výletnicu, ktorá sa zrútila z prudkého zrázu v horách na Havaji, zachránil jej vlastný pes. Niekoľko metrov pod turistickým chodníkom štekal tak dlho a usilovne, až mu ľudia privolali pomoc. Keď psa z nedostupného terénu hasiči vrtuľníkom vyzdvihli, všimli si nižšie v údolí ležiaceho batohu. Nakoniec našli aj majiteľku psa a batohu a rovnako ju zachránili, napísala stanica CNN.



Turisti na chodníku Lanipo v kopcoch nad Honolulu informovali záchranárov, že na okraji strmého svahu asi šesť metrov pod chodníkom šteká pes bez sprievodu. Záchranári ho vyzdvihli a všimli si predmet, ktorý ležal zhruba o 20 metrov hlbšie.

Najprv evakuovali psa do bezpečia a potom sa vrátili – v batohu našli osobné doklady a začali pátrať po 35-ročnej žene. K rovnakej osobe viedlo aj telefónne číslo na obojku psa. Ženino auto sa našlo na parkovisku pri východiskovom boku treku, na telefonáty neodpovedala a nikto o nej nemal správy.

Zhruba dve a pol hodiny po prvom telefonáte o štekajúcom psovi našli hasiči aj ženu, ležala v hustom poraste asi 30 metrov pod batohom. Do záchrannej operácie s dobrým koncom sa zapojilo celkom 17 ľudí v šiestich pátracích a záchranných jednotkách, uviedli hasiči z Honolulu.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa