Puknuté srdce: Chorvátska polícia rieši nelegálne zásahy na svetoznámom ostrove

2024-03-27 16:00:00 |   |    | 

Chorvátsky Galešnjak patrí vďaka svojmu unikátnemu tvaru k najznámejším ostrovom sveta a neraz pri ňom kotvia aj jachty svetových celebrít. Teraz ale upútal pozornosť z celkom iného dôvodu – ktosi totiž začal pri brehu stavať mólo.



 

Ostrov lásky Galešnjak leží v Pašmanskom kanáli medzi ostrovom Pašman a mestečkom Turanj. Má rozlohu približne 142 tisíc metrov štvorcových a lemuje ho 1,5-kilometrová pláž. Tú podľa chorvátskych médií narušila nelegálna výstavba. Na fotografii, ktorú čitateľ zaslal novinám Morski.hr, vidno prípravu na vybudovanie móla. Niekto do mora umiestnil vrecia s pieskom a spevnil ich kovovými tyčami, na ktoré zrejme plánoval naliať betón.

Na neobývanom ostrove je však akákoľvek výstavba zakázaná, a tak sa o celú záležitosť začala zaujímať chorvátska polícia. "Zistili sme, že boli vykonané prípravné práce na betónovanie móla," povedal pre Dnevnik.hr kapitán Alen Rukavina. "V tejto chvíli nehovoríme o priestupkovej, ale o trestnoprávnej zodpovednosti." V prípade, že sa páchateľa identifikovať nepodarí, bude musieť základy stavby odstrániť na vlastné náklady obec Pašman.

Minulý rok sa Galešnjak objavil v ponuke realitných kancelárií za 13 miliónov, no podľa dedinčanov sa zatiaľ nepredal. V súčasnosti je na ostrove povolená len údržba olivových hájov a akékoľvek stavebné zásahy sú možné len s príslušnými povoleniami a projektmi. Nevedno, či z bezohľadnosti, alebo nevedomosti však na to ktosi absolútne nedbal. Domácim zostáva veriť, že za svoju chybu zaplatí páchateľ a nie obyvatelia Pašmanu.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa