Strašná smrť v dovolenkovom raji: Českého turistu spláchla obrovská vlna!

2024-04-13 10:00:00 |   |    | 

Kanárske ostrovy čelili cez týždeň mimoriadne zlému počasiu. Pobrežie pri meste Puerto de la Cruz zasiahli 12-metrové vlny, ktoré si dokonca vyžiadali život turistu. Pri fotografovaní rozbúreného mora spadol do vody muž z Českej republiky, ktorého sa napriek zásahu zdravotníkov nepodarilo zachrániť.



Na španielskom ostrove Tenerife prišiel o život český turista, ktorý spadol do vody, keď fotografoval rozbúrené more. K nešťastiu došlo v stredu okolo 16.15 h miestneho času pri obci Puerto de la Cruz. Záchranná služba Kanárskych ostrovov na záchranu muža záchranu vyslala vrtuľník.

Muž (53) mal však v čase, keď ho vytiahli z mora, zastavené dýchanie. Záchranári sa ho na palube vrtuľníka pokúšali oživiť a v tomto úsilí pokračovali aj lekári a ošetrovatelia v zdravotníckom zariadení. Nakoniec však konštatovali smrť.

Obrovské vlny na promenáde Malecón v Havane (ilustr. video):

Na Kanárskych ostrovoch platila výstraha druhého najvyššieho stupňa pred vlnami a nárazovým vetrom s rýchlosťou viac než 90 kilometrov za hodinu. Úrady vydali varovanie pred záplavami a uzavreli cesty a promenády v blízkosti mora. Až 130 ľudí a 60 domov bolo evakuovaných.

Najviac postihnutými oblasťami na ostrove boli El Rosario, Candelaria, Arafo Güímar a Arico, kde morské vlny v dôsledku silného vetra zaplavili pláže a cesty na pobreží. Španielska polícia zverejnila video, na ktorom vidno rozbité dlaždice a trosky.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa