V tureckom letovisku sa zrútil stĺp lanovky: Jeden človek zahynul, na mieste pomáhajú stovky záchranárov

2024-04-13 12:30:00 |   |    | 

V tureckom letovisku Antalya v piatok večer z neznámych príčin spadol stĺp turistickej lanovky. Jedna kabínka sa zrútila na skalu, jeden človek v nej zomrel a desať ľudí sa zranilo. Stovky záchranárov celú noc pokračovali v snahe vyslobodiť ľudí z ostatných kabínok. Nad priepasťou ich dnes ráno ešte stále viselo 43 v ôsmich kabínkach, uviedla turecká stanica Haber.



 

K nehode došlo v piatok okolo 18:00 (17:00 SELČ). Lanovka Tünektepe vedúca na vyhliadku nad mestom bola hojne vyťažená v súvislosti s moslimským sviatkom íd al-fitr, ktorý nasleduje po pôstnom mesiaci ramadánu. Podľa úradov sú obete aj zranení tureckej národnosti.

Na evakuácii sa podieľajú záchranné zložky z niekoľkých regiónov aj armáda, zasahovalo sedem vrtuľníkov, 108 vozidiel a viac než 500 záchranárov. Práce pokračovali celú noc. Doteraz sa podarilo vyslobodiť 128 ľudí zo 16 kabínok lanovky.

Lanovka je v prevádzke od roku 2017 a pozostáva z 36 kabínok. Ľudí preváža na vrchol kopca vo výške 605 metrov, píše agentúra DPA. Na lanovke sa počas nehody nachádzalo 184 osôb, väčšinu z nich však už pomocou vrtuľníkov previezli do bezpečia. Zranenia utrpelo 10 osôb.

 

VIDEO NOČNÝCH ZÁCHRANNÝCH PRÁC:

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK, TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa