Strelené aj opodstatnené. Na aké zákazy si pri cestovaní musíme dať pozor? 1. časť

2015-03-26 08:00:00 |   |    | 

Keď cestujeme, v mnohých prípadoch ani len nevieme, čo sa okolo nás presne deje. Užívame si voľné chvíle a nemyslíme na nič podstatné. Niekedy by sme ale náš mozog mali opätovne zapojiť, keďže v cudzích krajinách fungujú iné zákony, a tak v nevedomosti môžeme porušovať mnohé pravidlá. V ďalekej, ale aj blízkej cudzine si môžeme poriadne podkúriť, ak si nadáme pozor na naše správanie.



 

Japonsko

 

Pozor na nádchu, keďže v krajine sú zakázané akékoľvek nosné spreje obsahujúce pseudoefedrín. Pozor si dajte aj pri iných liekoch, keďže má táto krajina prísne pravidlá. A ak ste obézny nebodaj tučný, aj v tomto prípade sa krajine vychádzajúceho Slnka vyhnite. Byť tlstým tu je zakázané.

 

Taliansko

 

Ak ste hladní, dobre si premyslite, kde si zjete desiatu. Jedenie na schodoch kostolov, alebo iných cirkevných pamiatok je zakázané.

 

Fidži

 

Kto nemá s čiastočnou nahotou problémy, ten nech je na pozore práve na Fidži. Tu sa totiž nesmie opaľovať hore bez.

 

San Francisco/ Benátky

 

Romantická prechádza po námestiach je obľúbenou súčasťou dovoleniek v oboch mestách. Všade ale stretnete holubov, ktorých nesmite kŕmiť, inak za to riadne zaplatíte.

 

Maldivy

 

Doma nechajte ako Bibliu, tak všetky iné vyjadrenia akéhokoľvek iného náboženstva než islamu. Inak si pohneváte domácich tohto tropického raja.

 

Kazachstan

 

Ak nechcete prísť o fotoaparát, tak ho radšej skryte na kazachstanských letiskách. Ich fotenie je totiž proti pravidlám, spolu s fotením policajných a vojenských budov.

 

Jamajka

 

Radšej nenasledujte príklad Boba Marleyho inak sa dostanete do riadnych problémov. Na Jamajke je fajčenie marihuany trestné a držanie akéhokoľvek množstva vás môže dostať za mreže.

 

Holandsko

 

Idete na výlet do Amsterdamu? Tešíte sa na tú voľnosť, ktorú mesto ponúka? Tak si dajte pozor na ľahké drogy, ktoré sú síce povolené, ale len na niektorých miestach.

 

Francúzsko

 

Na cestách po Francúzsku by sa vám mohol hodiť tester na alkohol v dychu. Zákon, ktorý by ho vyžadoval je síce odsunutý na dobu neurčitú, ale niektorí policajti by ho od vás mohli chcieť. No prípadná pokuta vás výjde menej ako samotný tester.

 

Spojené arabské emiráty

 

Keď cestujete s vašou polovičkou, všetky náklonnosti si nechajte do hotelovej izby. Bozkávanie, objatia aj držanie za ruky sú v týchto krajinách nevhodné.

 

Singapur

 

žuvačkou v ústach a cigaretou v ruke v tomto meste ďaleko nezájdete. Obe sú zakázané, žuvačka hlavne vo verejnej doprave, a môžu vás za ne pokutovať.

 

Mohlo by vás zaujímať: Dovolenkové tipy na cestovanie. Toto si v turistických destináciách neobliekajte

Zdroj/autor: travelandleisure.com, rd.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa