Kanársky ostrov Tenerife - lákadlo, ktorému ťažko odolať

2021-08-06 12:00:00 |   |    | 

Dovolenke v Španielsku sa dá len ťažko odolať. Kombinácia ich gastronómie, krásnej prírody, mora a skvelej nálady domácich je skvelým dôvodom to, aby ste sa tam zaručene vracali každý rok. Veľkou výhodou je, že neustále môžete objavovať nejaké iné zaujímavé kúty. Tentoraz spolu s nami spoznáte nádherný Tenerife.



 

Najkrajšie pláže

Začnime tým, čo dovolenkárov na Tenerife obvykle zaujíma najviac – plážami. Keď hľadáte oddych pri mori s najkrajšou scenériou, v tom prípade si vyberte La Tejita. Nachádza sa v blízkosti známych rezortov a ponúka skvelé podmienky na plávanie. Tento ostrov je známy aj tým, že má hneď niekoľko miest popri pobreží, ktoré sú vyhradené na opaľovanie sa pre nudistov. Takouto známou lokalitou je pláž Benijo, ktorá je skvele separovaná vďaka okolitým útesom a prinesie vám tak viac súkromia. Los Gigantes dostala svojej pomenovanie podľa obrovských útesov, ktoré dosahujú výšku až 800 metrov a patria k tým najkrajším miestam na Tenerife. A El Duque je zase typickou plážou, ktorú si čiastočne delia aj niektoré rezorty a vďaka tomu tam budete mať v blízkosti fantastické služby.

 

Národný park Teide

Pokiaľ nechcete iba leňošiť na pláži, tak si určite rezervujte čas na návštevu národného parku Teide. Nemusíte byť skúsenými turistami, môžete sa pohybovať len v nižších polohách a užiť si príjemnú prechádzku touto nádhernou, takmer nedotknutou prírodou. Jednou z možností je aj výlet na rovnomenný vrch Teide. Tam sa môžete dostať pešo, alebo si rezervujte lanovku, ktorou sa pohodlne vyveziete až na jeho končiar. Do parku sa vráťte aj počas večerných tour. Toto miesto je totiž známe ako skvelá lokalita na pozorovanie hviezd. Aké romantickejšie rande by ste si mohli želať, ako prechádzku so svojou láskou pod nočnou oblohou?

 

Santa Cruz

Až do roku 1833 bývalo hlavným mestom celého súostrovia Santa Cruz. Vďaka tomu do neho investovali veľa peňazí, čo sa odrazilo aj na jeho krásnej architektúre. Stačí sa prejsť historickými uličkami a nebudete vedieť, kde sa skôr pozrieť, aby ste stihli vnímať všetku tú krásu okolo vás. Jednou zo zaujímavostí je auditórium od Adana Martina. Ide o multifunkčnú budovu, ktorá sa nachádza priamo v prístave a okrem iného v nej sídli nádherná koncertná sála. Od moderného staviteľstva sa potom opäť presuňte k botanike a v jednej zo záhrad si pozrite najväčšiu zbierku rôznych druhov paliem v Európe.

 

Pyramídy v Güímare

Tenerife možno nie je práve tým miestom, kde by ste očakávali nejaké pyramídy, ale o to viac vás prekvapia. Patria k modernejším stavbám, pretože vznikli až v 19. storočí. Tento vek určili odhadom pomocou vykopávok, ktoré objavili na tomto mieste. Dokopy ich na malom území pri Güímare postavili až šesť. Väčšinou sa ich nepodarilo uchovať v až tak dobrom stave. Napriek tomu sú veľmi vzácne, pretože počas ich výstavby vôbec nepoužili maltu, ale ich postavili len pomocou kameňov. Pôvodne si mysleli, že ide iba o náhodný zhluk skál, ale nakoniec objavili základy pyramíd, ktoré potom postupne odkryli.

 

Chinamada

Toto jedinečné miesto upúta vašu pozornosť vďaka zvláštnym obydliam, ktoré tam stále majú. Ich predkovia totiž používali tunajšie jaskyne ako domy a nevzdali sa ich ani v novodobých dejinách. Počas horúcich dní je to ideálne miesto na oddych a ochranu pred horúcim slnkom. Až do roku 1990 tu mali veľmi jednoduché podmienky. Dokonca len v tomto období im tam po prvýkrát zaviedli elektrinu a uľahčili tak život tunajších obyvateľov. V súčasnosti sa na tento spôsob bývania užíva až tridsať jaskýň. Časť z nich prenajímajú turistom.

 

Dedinka Masca

Pokiaľ máte radi skôr malé dedinky, v tom prípade si vyhľadajte Mascu. Môžete sa tam pozrieť miestnou dopravou, ktorá však nie je veľmi frekventovaná. Preto odporúčajú skôr prenajať si auto a preskúmať to tam na vlastnú päsť. V dávnej minulosti fungovalo práve toto miesto na ochranu domácich obyvateľov. Tí sa tam totiž chodili skryť pred pirátmi, aby tak zabránili kradnutiu ich majetku. V súčasnosti sa tam okrem domčekov a krásnej prírody nachádza aj reštaurácia, z ktorej budete mať ten najkrajší výhľad na celý región.

 

Národný park Anaga

Druhým vzácnym národným parkom na Tenerife je Anaga. Tá sa preslávila vďaka zmiešanému agro-vidieckemu prostrediu, ktoré kombinuje rôzne druhy zelene. Známy je najmä les z bobkových kríkov a stromčekov. Po jeho voňavom preskúmaní už pokračujte po jednotlivých chodníčkoch, ktoré vám ukážu viaceré nádherné lokality. Z niektorých kopcov máte výhľad až na pobrežie. Práve v tejto časti sa nachádza aj pláž Benijo, takže po túre sa môžete ísť okúpať a trochu osviežiť. Nachádzajú sa tam tiež nižšie položené drevené chodníky, ktoré sú prístupné pre hendikepovaných návštevníkov. V tejto krásnej časti uvidíte aj nádhernú dedinku Taganana, ktorá vám ukáže pôvodnú tvár Španielska s jeho znamenitou architektúrou a kultúrou.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa