Zažite dobrodružstvo v Národnom parku Kanha v Indii

2013-08-13 10:00:00 |   |    | 

INDIA - Svieže bambusové lesy, trávnaté lúky, to je Národný park Kanha. Miesto, ktoré poskytlo inšpiráciu Rudyardovi Kiplingovi pre jeho slávny román Kniha džunglí. Národný park Kanha v Madhya Pradesh vznikol v roku 1955 a jeho jadro tvorí Kanha Tiger Reserve. Tento projekt je veľmi úspešný, pretože zabezpečuje domov aj pre ohrozený druh jeleňa Barasingha. Park Kanha je jeden z najviac udržiavaných národných parkov v Ázii, vďaka svojmu prísnemu programu ochrany fauny a flóry v parku.



Krása z Knihy džunglí

Národný park Kanha nájdete v Indii v distrikte Mandla Madhjapradéš, kde sa rozprestiera na ploche viac ako 1 940 km². Hlavným znakom tejto oblasti je jeho zaujímavá topografia - tvar podkovy. Celé údolie a areál je obklopený výbežkami Mekal. Rieka Surpan sa vinie cez Maidans Kanha pasienky, ktoré pokrývajú rozsiahlu náhornú plošinu. Strmé skalnaté elementy ponúkajú prekrásny výhľad na údolie. Bamni Dadar, populárne miesto známe ako Sunset Point, ponúka turistom najviac ohromujúcich miest a západov slnka. Okrem svojej rozmanitej prírody a obrovskej vtáčej populácie tu môžete pozorovať vo voľnej prírode tigre.

 

Fauna a flóra

Medzi hlavné atrakcie voľne žijúcich živočíchov v parku sú tigre, bizóny, jelene, diviaky, leňochody, dikobrazy či hyeny, pytóny, leopard a podobne. Ak by sme však mali vybrať jeden druh zvieraťa, ktorý reprezentuje park Kanha, bol by to jeleň barasingha alebo močiare jeleňov. Otvorené lúky počas chladných zimných mesiacov sa zvyčajne hemžia jeleňmi a aktívnymi tigrami, skutočnými „Sher Khan“ z disneyovskej Knihy džunglí. V parku nájdete múzeum znázorňujúce atribúty a aktivity parku a domorodej kultúry. Každú stredu je však zatvorené.

Klíma tejto oblasti je tropická. Letá sú horúce a vlhké s maximálnou teplotou 40,6 °C. Zimy sú príjemné s priemernou maximálnou teplotou 23,9 °C. V parku je od júla do polovice októbra obdobie monzúnov. Takže záleží od vás, ktoré obdobie vám vyhovuje.

Kanha ponúka slušné možnosti ubytovania. Existuje celý rad kategórií hviezdičkových hotelov, z ktorých si môžete vybrať. Aby ste si zájazdy do Kanha užili podľa vlastných predstáv, navštívte stránku India.com.

 

Zdroj/autor: kanhanationalpark.com, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.9/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa