Cestovanie po Európe

V Pule po rekonštrukcii otvorili Malé rímske divadlo

V Pule po rekonštrukcii
2023-05-06 16:00:00

V piatok večer v istrijskom meste Pula oficiálne otvorili zrekonštruované Malé rímske divadlo. TASR informuje podľa správy agentúry HINA. viac »

Cyprus neláka len plážami: Prístavné mesto Limassol zasýti aj váš hlad po poznaní

Cyprus neláka len plážami:
2023-04-23 14:00:00

Cyprus turisti milujú najmä vďaka kvalite jeho služieb, ku ktorým navyše dostanete aj krásne pláže s čistým morom a výbornými podmienkami na plávanie. Ak chcete počas dovolenky vyraziť aj za poznaním, skúste navštíviť prístavné mesto Limassol. viac »

Obyvatelia španielskej dediny musia mať nervy z ocele: Takto by mnohí žiť nedokázali

Obyvatelia španielskej dediny musia
2023-04-20 12:39:00

Viacero nádherných prírodných oblastí bolo zničených kvôli tomu, že museli ustúpiť výstavbe nových miest alebo obcí. Keď však príde dobrý nápad, tak nemusíme prísť ani o žiadnu unikátnosť. Skvelým príkladom je Setenil de la Bodegas. Dedinka vznikla v nádhernej skalnatej oblasti, pričom pôvodní obyvatelia zakomponovali kamene priamo do ich obydlí a vytvorili tak úžasnú architektúru, akú uvidíte len v tejto lokalite. viac »

Palio di Siena: Svetoznáme dostihy sa jazdia centrom toskánskeho mesta

Palio di Siena: Svetoznáme
2023-04-16 00:00:00

Tradičné konské preteky sa konajú vždy na špeciálnych dostihových dráhach. V Taliansku sa až dodnes podarilo uchovať jednu unikátnu tradíciu. Na námestí v Siene sa totiž pravidelne organizujú dostihy priamo v centre mesta. Pre ich osobitú atmosféru ich vyhľadávajú tisíce turistov. viac »

Albánsko chystá novú atrakciu: V meste Kukës chcú sprístupniť kryty z čias komunizmu

Albánsko chystá novú atrakciu:
2023-04-06 11:15:00

Predstavitelia albánskeho mesta Kukës na severovýchode krajiny plánujú do konca roka s použitím prostriedkov EÚ pre turistov sprístupniť dlhý podzemný tunel z čias komunizmu, ktorý vedie od miestnej radnice k veliteľskému centru s 37 miestnosťami. Ako napísala agentúra AP, táto malá balkánska krajina počas povojnového režimu komunistickej diktatúry masívne posilňovala svoju obranu - stále je možné vidieť pozostatky zo 175.000 vybudovaných minibunkrov. viac »

Dovolenka vlakom: Do Chorvátska budú jazdiť vlaky z Bratislavy až trikrát týždenne

Dovolenka vlakom: Do Chorvátska
2023-03-31 10:30:00

Chorvátsko je dlhodobo jednou z najobľúbenejších letných destinácií, kam jazdia statisíce Slovákov a Čechov, a stále populárnejšia je cesta na dovolenku vlakom. Priame vlakové spojenie spoločnosti RegioJet bude v tomto roku premávať zo Slovenska a Českej republiky do chorvátskej Rijeky trikrát týždenne. viac »

Budete si oči pretierať: Svoju verziu hory sv. Michala má aj Anglicko - a je na nerozoznanie!

Budete si oči pretierať:
2023-03-26 11:00:00

Každý zbehlý cestovateľ už istotne počul o francúzskom ostrove Mont Saint Michel, ktorý sa preslávil tým, že v čase odlivu sa ku nemu dostanete aj pešo. Málokto však vie, že svoju rovnomennú verziu majú aj v anglickom Cornwalle. Rozhodne pritom neťahá za kratší koniec! viac »

Jar v Slovinsku je čarovná: 5 miest, ktoré treba navštíviť práve v tomto období

Jar v Slovinsku je
2023-03-22 12:00:00

Jar je ideálnym obdobím na spoznávanie Slovinska. Vtedy máte šancu pozrieť si tamojšiu prírodu v úplne inom šate a navyše aj atmosféra v najznámejších mestách je výnimočná. Popri top atrakciách ako Bledské jazero, Maribor a Ľubľana spoznajte pri vašom budúcom výlete aj tieto výnimočné zaujímavosti. viac »

Ľadové jaskyne Vatnajökull vyzerajú ako zo sci-fi filmu: Ich výzdoba je každý rok iná

Ľadové jaskyne Vatnajökull vyzerajú
2023-03-16 10:00:00

Island láka turistov najmä kvôli nádhernej prírode. V tejto magickej krajine uvidíte viacero unikátov, aké nenájdete nikde inde vo svete. Medzi ne patria aj ľadové jaskyne Vatnajökull, ktoré sú známe vďaka jedinečnej výzdobe. Počas vášho výletu sa dostanete do obklopenia mrazivej nádhery, ktorá pôsobí ako z iného sveta. viac »

Nádherné pobrežie Giant`s Causeway: Kamenné stĺpy vraj vznikli kvôli pohádaným obrom

Giant`s Causeway
2023-03-13 00:00:00

Írsko a Severné Írsko nám v každom kúte ponúkajú ukážku toho, aké zázraky dokáže vykúzliť príroda. Medzi najnavštevovanejšie preto patria atrakcie ako Cliffs of Moher, Wicklowské pohorie, ale aj Giant`s Causeway. Netradičné pobrežie vytvorené z kameňov pravidelných tvarov sa spája so zaujímavou legendou o veľkej láske. viac »

Milovníci turistiky, zbystrite pozornosť: Toto sú tri najkrajšie chorvátske národné parky

Milovníci turistiky, zbystrite pozornosť:
2023-03-12 15:00:00

Chorvátske národné parky ponúkajú návštevníkom neuveriteľnú rozmanitosť a jedinečné prírodné scenérie - malebné ostrovy, tyrkysové jazerá, hromové vodopády a malebné krasové útvary! Je to najmä vďaka tomu, že Chorvátsko je domovom mimoriadne bohatej flóry a fauny a s desiatimi percentami územia krajiny chránenými ako prírodné rezervácie patrí medzi ekologicky najzachovalejšie regióny v Európe. Milovníci prírody si prídu na svoje v ôsmich národných parkoch krajiny, z ktorých sú niektoré zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO! viac »

OBRAZOM: Ľadový palác vo švajčiarskom Jungfrau láka svojou studenou krásou

OBRAZOM: Ľadový palác vo
2023-03-12 12:00:00

Švajčiarska lokalita Jungfrau sa spája najmä s najvyššie položenou železničnou stanicou v Európe, okrem toho tam však môžete navštíviť aj unikátny ľadový palác. viac »

Európa má prvú svätyňu tmavej nočnej oblohy: Podľa legendy tam zomrel kráľ Artuš

Európa má prvú svätyňu
2023-02-27 12:00:00

Britský ostrov Bardsey (vo welštine Ynys Enlli) sa oficiálne stal prvou svätyňou tmavej nočnej oblohy v Európe, čiže miestom bez znečistenia svetelným smogom. TASR informuje podľa denníka The a neziskovej organizácie International Dark-Sky Association (IDA). viac »

Ako odtlačok prsta: Chorvátsky ostrovček je svetovým unikátom

Ako odtlačok prsta: Chorvátsky
2023-02-23 08:00:00

Chorvátsko je krajinou tisícich ostrovov. Údaje o ich presnom počte sa rôznia, rozlohu vyše 50 kilometrov štvorcových ich má presne pätnásť. Nemenej zaujímavé sú však aj niektoré drobné neobývané ostrovčeky, napríklad Galešnjak v tvare srdca či skutočne unikátny Bavljenac. viac »

Berlínska televízna veža: Pomstil sa pápež komunistom?

Berlínska televízna veža: Pomstil
2023-02-22 12:00:00

Súdruhovia z NDR sa chcú blysnúť pred Západom. Rozhodnú sa preto vybudovať neprehliadnuteľný symbol socialistického pokroku. Vo východnom Berlíne postavia novú dominantu mesta, ktorá má zatieniť všetky kostoly v širokom okolí. To sa im ale kvôli jednému „drobnému“ detailu nakoniec nepodarí! viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa