Vianoce sa blížia: Týmito darčekmi potešíte každého cestovateľa

2021-12-01 12:00:00 |   |    | 

Z hľadiska cestovania bol tento rok o trošku lepší ako minulý. Pomaly sa rozbiehame a začíname spoznávať najmä krajiny, ktoré majú priaznivú covidovú situáciu. Preto aj nákup vianočných darčekov môžete opäť prispôsobiť najväčšej záľube vašich blízkych cestovateľov. Prinášame vám zopár inšpirácií, ktoré istotne potešia každého fanúšika cestovania.



 

Skladací ruksak

Mnohým cestovateľom sa ich výlety spájajú aj s nakupovaním. Či sú to suveníry, alebo lacnejšie oblečenie a potraviny z tejto lokality, domov prichádzajú poriadne nabalení. No keďže letecké spoločnosti postupne žiadajú poplatky za všetky batožiny, aspoň v tomto smere chcú trochu ušetriť. Jednoduchým trikom je skladací ruksak, ktorý vojde do malej príručnej batožiny a letenka smerom na dovolenku teda bude stáť podstatne menej. Investujte do kvalitného, pevného a vodeodolného modelu.

 

Veľká kašmírová šatka

Tento darček poteší najmä ženy cestovateľky. Možno sa vám budú zdať rozmerné šatky zbytočný rozmar, ale v skutočnosti sú počas ciest veľkou pomocou. V lietadle je často chladno, preto ju veľmi ľahko môžu použiť namiesto deky a prikryť sa. Rovnako im poslúži aj počas výletov, keď sa do nej celé zahalia a bude im príjemnejšie aj vo veternom počasí.

 

Kvalitný kufor s power bankou

Pokiaľ chcete investovať do darčeka viac peňazí, pohľadajte v ponuke kvalitnejších kufrov. Môžete ich kúpiť z odľahčených materiálov, vďaka čomu nebudú pri malých výletoch tak ťažké a pri veľkých potešia priestorom navyše. Okrem odolných škrupinových obalov je skvelou vychytávkou zabudovaná power banka. Odteraz už nikoho neprekvapí vybitý telefón alebo tablet. Stačí ich napojiť na kufor a opäť ste online.

 

Predplatiteľský box z nejakej krajiny

Keďže počas minulého roka nemohli turisti navštíviť jednotlivé krajiny, tie prišli so zaujímavým nápadom, ako sa dostať bližšie ku nim. Viaceré oficiálne štátne turizmy vymysleli predplatiteľské boxy. V nich rozposielajú do sveta najmä lokálne potraviny, nové knihy o ich obľúbených regiónoch a suveníry, ktoré im pripomenú toto miesto. Preto ak má váš blízky spomedzi všetkých krajín nejakého favorita, objednajte mu takéto potešenie, ktoré mu bude chodiť počas celého roka.

 

Fľaša

Základom všetkých výletov je hydratovať sa. Na pitný režim by ste naozaj nemali nikdy zabúdať. Skvelým tipom na darček je preto aj turistická fľaška na vodu. Vďaka praktickej karabínke sa dá upevniť o ruksak, aby bola vždy ľahko po ruke.  Skvelou alternatívou je termofľaša, ktorá udrží nápoje teplé (alebo aj studené) po celú dobu výletu.

 

Hamak

Ak máte doma milovníka horskej turistiky a túlania sa po odľahlých miestach, toto bude pre neho fantastický darček. Hamak je vylepšená verzia hojdacieho kresla. Vďaka skobám ho pripevníte kdekoľvek na dva stromy, môžete si ľahnúť a relaxovať, užívať si nádherný výhľad alebo spať pod holým nebom. Väčšinou je dobre skladný, takže ho pohodlne prenesú v ruksaku. Opäť máte na výber aj z vylepšených verzií, ktoré majú striešku alebo sieťku proti hmyzu.

 

Krabička prvej pomoci

Na internete nájdete veľa rôznych krabičiek prvej pomoci, ktoré sú presne zamerané aj na druh dovoleniek alebo obľúbené záľuby obdarovaného. Môžete ju však pokojne vyrobiť aj na mieru. Vy presne viete, aké sú cestovateľské návyky vášho blízkeho a čo sa mu najviac zíde na ceste. Či radšej navštevuje mestá, alebo uprednostňuje more či hory. Potom mu presne podľa toho nájdite rôzne vychytávky, ktoré uložíte do jeho krabičky núdze.

 

Kvalitné kompresné ponožky

Po dlhých letoch alebo pri viacerých cestách v krátkom období sa vám istotne stalo, že vám začali opúchať nohy. To môže byť nepríjemné najmä v prípade aktívnej dovolenky, pretože vaše končatiny budú počas prvých dní stuhnuté. Výborným tipom na predchádzanie týmto problémom sú kompresné ponožky. Investujte do kvalitných modelov, ktoré vášmu cestovateľovi vydržia veľa rokov.

 

Cestovný minipressovar

Sledujte šťastný pohľad vášho milovníka kávičiek. Keď obľubuje kvalitnú kávu, ťažko si zvyká na nápoje, ktoré mu ponúkajú v niektorých hoteloch alebo reťazcových kaviarňach. Takto sa nemusí obávať, kdekoľvek si vyberie svoj obľúbený pressovar a uvarí si tento voňavý nápoj presne podľa svojich predstáv.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa