Panenská krása severnej Afriky: Toto je 7 najzaujímavejších prírodných atrakcií v Maroku

2021-02-16 12:00:00 |   |    | 

Do Maroka cestujú dovolenkári najmä kvôli pútavej histórii. Ich starobylé mestečká sú pohladením pre dušu každého človeka, za návštevu však stoja aj prírodné zaujímavosti. Toto sú tie najzaujímavejšie.



 

Roklina Dades

V rokline Dades si môžete pozrieť krásnu prírodu aj zaujímavé historické atrakcie. Táto marocká lokalita je známa vďaka vidieckej atmosfére a dedinkám, kde nájdete mnoho domov postavených podľa pôvodnej architektúry. Práve tieto miesta sú ideálne na prenocovanie v malých penziónoch, pretože sa odtiaľ jednoduchšie dostanete k jednotlivým turistickým trasám. Tie vedú v nižších polohách popri rieke, alebo vystúpite na bralá a môžete si obzrieť nádherný výhľad na túto jedinečnú lokalitu zhora. Región pri rokline je známy aj tým, že sa tam darí pestovaniu orechov, najmä vlašských a mandlí. Nájdete tam nádherné sady, ktoré krásne kontrastujú so skalami v okolí. Aj vďaka nim sa Dades pokladá za jednu z najzelenších oblastí v Maroku.

 

Lagúna Oualidia

Krásnym a pokojným miestom je lagúna Oualidia. Počas dvoch letných mesiacov patrí medzi turisticky najvyťaženejšie destinácie v krajine. No potom sa mení na pokojnú oázu, kam sa zatúla iba pár dovolenkárov. A práve tí majú obrovské šťastie, pretože si ju vychutnajú v tej najlepšej podobe. Prejdite sa popri pobreží, choďte si zaplávať, alebo využite výborné podmienky pre surfovanie a jachtárčenie. Môžete sa vybrať aj na plavbu na more a vyskúšať si tam lovenie rýb. V blízkych dedinkách majú skvelé reštaurácie s domácou kuchyňou zameranou na spracovanie rýb a morských živočíchov. Nachádza sa tam tiež malá rodinná farma na ustrice, ktoré dodávajú aj do vychýrených podnikov. Ak máte chuť, zostaňte v miestnych rodinných hoteloch a užite si pár dní pohody.

 

Púšte Erg Chigaga a Erg Chebbi

V Maroku sa nachádzajú dve turisticky vyhľadávané púšte – Erg Chebbi a Erg Chigaga. V oboch prípadoch tam organizujú adrenalínové jazdy na autách, pikniky uprostred pieskovej divočiny, ale aj zábavné programy, ktoré predstavujú miestny folklór. Erg Chigaga je známejšia tým, že tunajší piesok je zlatistejší a tiež sa tam nachádza viacero dún, ktoré vytvárajú ilúziu kopcovitého horského terénu. Oproti Erg Chebbi tam chodieva menej turistov, kvôli čomu ju vyhľadávajú tí cestovatelia, ktorí milujú trošku adrenalínu a exkluzívne zážitky.

 

Pláž Legzira

Legzira je 8 kilometrov dlhá pláž, ktorá je pokladaná za jednu z najkrajších v Maroku. Počas väčšiny roka tam panuje veternejšie počasie, preto je ideálna pre surferov a windsurferov. Táto komunita sa združuje aj v okolí, takže tam panuje uvoľnená a veselá atmosféra, čo majú radi najmä mladí dovolenkári. Z turistického hľadiska je pláž zaujímavá aj kvôli prírodnému obrovskému oblúku, ktorý ponúka na pláži príjemný tieň aj počas horúcich dní. Pôvodne sa na Legzire nachádzali až dve takéto zaujímavé skalné úkazy. Jeden z nich však narušili vplyvy počasia a kvôli tomu sa rozpadol. Domáci odborníci sa obávajú, že by čoskoro jeho osud mohol nasledovať aj druhý oblúk. I kvôli tomu je veľmi vyhľadávaný a patrí k najfotografovanejším prírodným atrakciám v krajine.

 

Vodopád Ouzoud

Na ceste medzi mestami Fés a Marakeš sa nachádza malý chránený park, ktorý je známy vďaka vodopádu Ouzoud. Ten meria vyše sto metrov a vteká priamo do rieky. Ide o jednu z najkrajších scenérií, ku ktorej vedie jednoduchý turistický chodník. Vhodný je aj pre rodiny s malými deťmi. Toto nádherné miesto je najkrajšie krátko pred západom slnka, keď sa tam môžete potešiť nádherným sfarbením, ktoré ponúkajú zlatisto-červené lúče. V okolí vodopádu našli dobré podmienky pre život opice makaky, ktoré sú medzi turistami veľmi obľúbené.

 

Pohorie Toubkal

V pohorí Toubkal sa nachádza najvyšší vrch v severnej Afrike, vyhľadávaný najmä turistami, ktorí majú radi náročnejšie horské túry. No okrem tejto trasy sú tam aj jednoduchšie turistické chodníky, ktoré vás zavedú na nižšie položené kopce s rovnako nádhernými vyhliadkami. V Toubkale môžete vidieť tiež horský kláštor, kam chodia mnísi meditovať o živote. Taktiež sa môžete tešiť na krásne horské dedinky, alebo sa vyberte iba na výlet autom a prejdite cez krásne priesmyky, ktoré vám tiež ukážu krásu tohto pohoria.

 

Cédrový les

V blízkosti krátera Mischiflen môžete navštíviť nádherný cédrový les. I na tomto území uvidíte, akou rozmanitou krajinou je Maroko. Nájdete tam púšte, ktoré striedajú nádherné oázy, skalnaté pohoria, rokliny, ale aj úrodné polia a takýto nádherný les. Už keď sa budete k nemu približovať, zacítite jeho úžasnú vôňu. Prechádzka v ňom je prospešná pre vaše zdravie, pretože pomáha prečistiť dýchacie cesty. Vhodná je najmä pre astmatikov, alergikov a tých, ktorí majú chronické ochorenia priedušiek. I kvôli tomu patrí k vyhľadávaným prírodným atrakciám a organizujú tam aj výlety.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa