Emirát Ras Al Khaimah investuje milióny do cestovného ruchu: Turistov láka na tieto projekty

2021-06-07 11:50:00 |   |    | 

Ras Al Khaimah (Rás al-Chajmá) patrí k menej známym členom Spojených arabských emirátov. Má bohatú námornú históriu, populáciu asi 263 tisíc obyvateľov a turistom rozhodne má čo ponúknuť.



 

Emirát Ras Al Khaimah sa otvára turistom. Organizácia Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), založená v máji 2011 s cieľom rozvíjať turistickú infraštruktúru, predstavila na veľtrhu Arabian Travel Market 2021 viac ako 20 projektov zameraných na rozvoj udržateľného cestovného ruchu, do ktorých bude investovaných pol miliardy dirhamov (vyše 100 miliónov eur).

Destinačná stratégia emirátu je zameraná na prírodu, voľný čas, dobrodružstvá, dostupnosť a autenticitu. Nové projekty majú za cieľ osloviť všetkých, ktorí hľadajú bezpečné a jedinečné zážitky v súlade s novými formami cestovania, a sú koncipované s ohľadom na štandardy a procesy udržateľnosti.

 

Hory

Earth Hotels Altitude - ekologický pop-up hotel s pätnástimi plne vybavenými ubytovacími jednotkami, rekreačným centrom a bazénom.

Saij, A Mantis Collection Mountain Lodge - komplex pozostávajúci z 35 luxusných chát, ktorý poskytne jedinečné zázemie v horách pre rozvoj fyzických a duševných síl.

Cloud7 Camp Jebel Jais - dokonalý glampingový zážitok s 30 ubytovacími jednotkami postavenými z ekologicky udržateľných materiálov.

Nový Basecamp Jais - cenovo dostupné ubytovanie pre outdoorovych nadšencov, milovníkov zážitkov a prírody, ktoré ponúkne aj rad aktivít, akými sú joga či kurzy varenia miestnych špecialít a bude slúžiť ako centrum voľného času na úpätí Jebel Jais, najvyššieho vrcholu SAE, ktorý priťahuje návštevníkov z celého sveta..

Jais Yard - Food & Bevarage Village - dedinka, ktorá svojich návštevníkov prekvapí širokou ponukou netradičných reštaurácií vo forme kioskov, food truckov, kamiónových návesov spolu s kinom pod šírym nebom a detskými ihriskami.

Jais Wings – záujemcovia o dobrodružstvo môžu vzlietnuť na paraglidu z vrcholu Jebel Jais s pristávacími plochami blízko ostrovov Saraya a Al Rams. Bude to prvé špecializované miesto pre paragliding v oblasti Perzského zálivu.

Základňa pre pevné teplovzdušné balóny, z ktorých sa návštevníci môžu kochať nekonečnou krásou Jebel Jais.

Jais Swing – hojdačka ako stvorená pre fotenie instagramových fotiek.

Wadi Track v areáli Wadi Showka - poskytne novú cyklocross trať, ktorá bude ideálnym miestom pre milovníkov bicyklov všetkých vekových kategórií.

 

Pláže a pobrežie

Veľkolepý developerský projekt na plážach ostrova Marjan umožní vytvoriť nové prímorské štvrte s nafukovacím aquaparkom, trampolínami, bazénom, vonkajšou posilňovňou a rozmanitou ponukou jedál a nápojov.

Farma lastúr v Al Hamra Marine umožní lov ustríc a lastúr, ukážky prípravy jedál, zážitky pre rodiny s deťmi a kultúrne aktivity. Ako prvá atrakcia svojho druhu v SAE sa zameria na ochranu morského ekosystému, s jeho rozmanitými druhmi morskej trávy a morských rastlín.

 

Púšť a vnútrozemie

Cloud7 Camp AlSawan - luxusný glamping s 60 ubytovacími jednotkami, kde sa hostia môžu naučiť, čo obnáša život farmára.

Inštalácia Flying Arch v obchodnom centre Manar Mall sa stane prvou 130-metrovou vzdušnou konštrukciou v regióne, ktorá sa bude skladať z viac ako 1,5 miliónov uzlov a približne 300 km motúzov, vďaka ktorým vietor vytvorí inštaláciu neustále sa meniacich tvarov a farieb.

Svetelná inštalácia Luminaze v obchodnom centre Manar upúta svojou estetickou a hravou umeleckou formou založenou na svetelnom bludisku, ktoré je ako stvorené pre rodinné a tímové aktivity.

Ras Al Khaimah tiež v rámci nových projektov posilní svoju ubytovaciu infraštruktúru prostredníctvom výstavby nových hotelov, ako napríklad úplne nový Mövenpick Resort Al Marjan Island s 418 izbami a nerušeným výhľadom na more. Hostia si budú môcť vybrať z veľkých rodinných izieb, apartmánov alebo 28 chatiek rozprestierajúcich sa na pláži so súkromnými bazénmi a záhradami. Pripravovaný hotel Hampton by Hilton Al Marjan Island s 515 izbami bude najväčším hotelom Hampton by Hilton na svete a prvým, ktorý poskytne concept all inclusive rezortu. Medzi ďalšie hotely, ktoré plánujú otvoriť, bude patriť aj Radisson Al Marjan Island s 388 izbami a InterContinental Mina Al Arab s 351 izbami.

 

Významný pokrok v súčasných projektoch

Súčasne s avizovanými novými projektami bol prezentovaný významný pokrok v rozvoji niekoľkých plánovaných a budovaných turistických atrakcií:

Sky Room - najvyššie položená zasadacia miestnosť v SAE, s kapacitou až 10 osôb.

Wingsuit Diving Platform – prvá plošina pre base jump v SAE pre profesionálnych base jumperov a domov Khalifu Al Ghafriho, známeho tiež ako "UAE Batman".

Bobová dráha Jais, dlhá 1840 metrov, bude najdlhšia v regióne, a jej dokončenie je naplánované na tretí štvrťrok tohto roku.

Jais Eco-Golf - mini putting green deväťjamkové golfové ihrisko s dvoma až troma odpaliskami.

Prvý tábor Beara Gryllsa - Explorers Camp na svete, ktorý bol otvorený v Jebel Jais v minulom roku, poskytne ďalšie ubytovanie k už otvoreným deviatim chatkám, vo februári 2021, čím sa jeho celkový počet zvýši na 30 chatiek.

Najvyššie položená reštaurácia v Spojených arabských emirátoch, 1484 By Puro na Jebel Jais, bude vylepšená a rozšírená, aby poskytla ešte nezabudnuteľnejší kulinársky zážitok.

Na Jebel Jais prebiehajú aj práce na niekoľkých zlepšeniach v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri turistike, vrátane inštalácie značiek a reflektorov, zavedenia bezpečnostných a registračných brán pre turistov, obnovy dolnej časti trate, bezpečnostných a informačných tabúľ, ako aj turistických spŕch a zatienených piknikových lavičiek na vyhliadkových turistických miestach.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa