Prekrásny div prírody – 7 kilometrov najbelšieho a najjemnejšieho piesku

2014-12-01 17:30:43 |   |    | 

Zima u nás a na opačnej strane zemegule má úplne odlišne črty. My sa musíme vysporiadať s ľadovým počasím a množstvom dažďa a napríklad v takej Austrálii je leto s horúcim počasím. Tu sa v prekrásny decembrový deň plný slnka môžete vydať na rôzne výlety, napríklad aj na pláž Whitehaven, ktorá bola už niekoľkokrát ohodnotená ako najkrajšia pláž Austrálie.



 

Pláž Whitehaven leží na jednom z ostrovov Whitsunday Islands v Austrálii. Je súčasťou Veľkej koralovej bariéry a tak je prísne chránená.

 

Na pláž majú zakázaný vstup psi a tiež je tu prísne zakázané fajčenie.

 

Na portáli TripAdvisor získala pláž v roku 2013 ocenenie „Austrálska pláž číslo jedna.“ Získala taktiež ceny za naj-eko pláž a najčistejšiu pláž.

 

Piesok pozostáva takmer výhradne z kremeňa, vďaka čomu je dokonale biely. Počas horúcich dní sa príliš nerozohreje takže sa po ňom dá pokojne prechádzať. Spolu s modrou a zelenou farbou vytvára takmer umelecké dielo.

 

Vďaka prekrásne čistej vode a úchvatným koralovým útesom je tento ostrov skvelým miestom, kde sa pustiť do potápania.

 

Tunajší piesok je tak jemný, že sa neodporúča nosiť si na pláž elektronické zariadenia. Mohli by sa poškodiť, ale naopak šperky, dokáže tento jemnučký piesok dokonale vyleštiť.

 

Zdroj/autor: tourismwhitsundays.com.au, hamiltonisland.com.au, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.4/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa