10 miest, ktoré sú domovom hipsterov. Objavujte na bicykli staré továrne a malé kaviarne

2014-12-01 12:00:12 |   |    | 

Nová subkultúra sa stala hitom ostatných rokov. Nejde však až o takú novinku, pretože hipsteri boli v skutočnosti populárni už v prvej polovici dvadsiateho storočia. Návrat k tomu dobrému z minulosti, podporovanie domácich výrobcov a pestovateľov a pestovať šetrnejší a zdravší životný štýl sa razom stalo hitom aj v súčasnosti. Ľudia s rovnakým názorom sa združujú po svete v rôznych komunitách. A týchto desať patrí medzi najznámejšie z nich.



 

Williamsburg, New York

 

Podľa mnohých hipsterov je táto časť New Yorku pre nich hotovým rajom. Vytvorili si tam svoj vlastný krásny svet, ktorý vo veľkej miere funguje presne na ich princípoch. I keď nie ste práve zástancom tejto subkultúry, istotne by vás potešil fakt, keby ste vošli do podniku zastávajúceho staré hodnoty a ponúkajúceho naozaj kvalitné jedlo z originálnych surovín. Tunajší hipsteri sa snažia robiť tento svoj kúsok sveta krajším a radi tam vždy privítajú nových zvedavcov, ktorí by sa chceli pridať do ich komunity.

 

Štokholm, Švédsko

 

Do tohto zoznamu sa Štokholm dostal z jedného jasného dôvodu. Práve tam sa nachádza centrum hipsterskej hudby. Svoj stály domov tam našli viacerí zástupcovia tejto hudobnej scény a veľmi často sa tam organizujú aj koncerty práve pre túto cieľovú skupinu. Taktiež sa tam nachádza pár firiem, ktoré sa zaoberajú interiérovým dizajnom v tomto štýle.

 

Kreuzberg, Berlín

 

Európske centrum hipsterov, niečo podobné ako pre Ameriku znamená Williamsburg. Táto časť Berlína sa stala obľúbeným miestom pre nakupovanie. Nájdete tu naozaj dobré a kvalitné kúsky, ktorými si môžete doplniť svoje šatníky. K tomu prirátajte ešte veľmi príjemnú atmosféru, ktorá je ako keby vytrhnutá z inak veľmi rušného mesta.

 

Amsterdam, Holandsko

 

Lákadlom tohto mesta je množstvo industriálnych budov. Práve tam si nachádza stále viac hipsterov svoj vysnený domov. Prepracovať takéto priestory do ich štýlu je veľmi jednoduché. Navyše Amsterdam vďaka obľúbenej bicyklovej doprave stále zostáva príjemným pokojným mestom, kde si môžete užiť život pomalými ale plnými dúškami.

 

Florentin, Tel Aviv

 

Tel Aviv by ste do tohto zoznamu asi len tak ľahko nezaradili. Napriek tomu sa jeho štvrť Florentin stala obľúbeným centrom tunajších hipsterov. Vďačia tomu najmä kvôli vysokému zastúpeniu umelcov všetkého druhu. Florentin tak neustále žije čulým ruchom, stále sa tam niečo deje a neustále nájdete niečo, čím ulahodíte svojej umeleckej duši. Veľmi obľúbenou súčasťou sú aj rôzne menšie kaviarničky. S príjemným posedením na terasách a skvelou hudbou v pozadí sa stáva i obľúbeným miestom pre turistov.

 

Dalston, Londýn

 

V Anglickej metropole nájdete mnoho miest, kde sa schádzajú hipsteri. Síce sa všade môžu cítiť výborne, väčšina z nich nedá dopustiť na Dalston. Nachádza sa na severovýchode mesta a ponúka tu typicky charizmatickú oblasť, akú hipsteri vyhľadávajú. Ich perlou je tunajší trh s čerstvými potravinami, do ktorého často prichádzajú aj obyvatelia blízkych štvrtí.

 

Seattle, USA

 

Seattle bol domovom grunge štýlu a teraz sa o slovo prihlásili i hipsteri. Mesto je preslávené intelektuálnou rovinou s desiatkami kníhkupectiev a malých kaviarničiek, tie však nie sú hlavným tromfom. Tým je jeho samotný štýl, keď na ulici stretnete stovky ľudí s jedinečným vkusom a prejdete okolo desiatok obchodov so skvelou ponukou.

 

Vesterbro, Madrid

 

Madrid patrí medzi čulé európske mestá, ktoré vás nakazia energiou. Jedna z jeho štvrtí však predsa len predčí aj tieto očakávania. Je ňou štvrť Vesterbro, ktorá neustále ponúka skvelé nápady pre zábavu. V ostatných rokoch bola navyše kompletne zrekonštruovaná, takže získala naozaj špecifický charakter. Kuriozitou je aj najmenšia kaviareň v Španielsku, ktorá sa stala v tejto komunite veľmi vyhľadávanou.

 

Montreal, Kanada

 

Kanada ponúka hipsterom mesto mnohých tvárí. Obľubujú ho práve kvôli tomu, že je tým skvelým pomerom medzi súčasnými novinkami a starou dobrou klasikou. Navyše sa tam nachádza aj mnoho miest s krásnou prírodou, kde môžu chodiť oddychovať.

 

Shimokitazawa, Tokio

 

Japonskí hipsteri ho milujú najmä kvôli tomu, že vytvára kontrast oproti pretechnizovanému mestu. Staré budovy si ponechali svoj charakter a títo ľudia ich zveľaďujú, aby im neubrali nič z pôvodného čara. Postupne začali budovať aj malé typické podniky a kultúrne centrá hipsterov, kde panujú avantgardní umelci.

 

Zdroj/autor: therichest.com, skyscanner.net, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa