Na toto si trúfne málokto: VIDEO najdesivejšej vyhliadkovej jazdy na svete

2016-11-03 00:00:00 |   |    | 

Niektoré horské dráhy sú desivé kvôli jazde dole hlavou, rýchlym zákrutám, náhlym klesaniam alebo extrémnej rýchlosti. Na jednej z dráh japonského parku Washuzan Highland vás nič z toho nečaká, aj tak však na túto jazdu určite nikdy nezabudnete.



 

Brazílsky park Washuzan Highland sa nachádza v japonskej prefektúre Okayama. Návštevníkov láka na rytmy samby, výhľad na oceán a brazílske menu. Juhoamerické rytmy v krajine vychádzajúceho slnka sú síce pomerne bizarná predstava, inak sa však Washuzan od iných zábavných parkov po celom svete veľmi nelíši. Až na jednu skutočne výnimočnú atrakciu – tzv. SkyCycle, ktorej názov sa dá preložiť ako „bicykel na oblohe“ alebo aj „nebeský okruh“.

Hoci to tak na prvý pohľad možno nevyzerá, návštevníci si tu aj napriek nízkej rýchlosti adrenalínu užijú viac než dosť. V podstate tu totiž dvojice jazdia na šliapacom bicykli vysoko nad zemou s takmer nulovými bezpečnostnými prvkami. A hoci to zo začiatku môže vyzerať ako neškodná zábava, keď sa dostanú do výšky 16 metrov nad zem a pod sebou uvidia len prázdnotu, smiech ich zaručene prejde. Rýchlosť tu nebýva vysoká – výhľad z výšky 16 metrov nad zemou a pomerne zlý stav dráhy sú však o to desivejšie.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Flickr / Michael Calore
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa