Historické okienko: PKO patril k najobľúbenejším miestam Bratislavčanov (RETRO foto)

2021-07-31 00:00:00 |   |    | 

V našom letnom seriáli načrieme hlboko do archívov a odhalíme zaujímavé historické fotografie známych pamiatok či toho, ako sme si kedysi užívali dovolenky. Dnes sa prenesieme do roku 1955 a spoznáme Park kultúry a oddychu - obľúbené miesto rekreácie Bratislavčanov.



 

Park kultúry a oddychu patril k najobľúbenejším miestam Bratislavčanov. Mnohí tam prežili prvé lásky, absolvovali tanečné lekcie, videli koncertovať svoje idoly...

"Budujúci sa Park kultúry a oddychu na ľavom brehu Dunaja v Bratislave stáva sa čoraz navštevovanejším miestom oddychu a ušľachtilej zábavy pracujúcich. V prostredí sviežej zelene a kvetinových záhonov trávia najmä v nedeľu a vo sviatok tisíce Bratislavčanov chvíle odpočinku. V estrádnej hale si prídu na svoje milovníci ľudovej tvorivosti i cimbalovej muziky. Hodnotnú zábavu poskytujú tu popredné české, slovenské i zahraničné profesionálne súbory, kabaretné skupiny a estrádne súbory. Deťom pre radosť usporadúva Park kultúry a oddychu pravidelné popoludňajšie nedeľné estrády, v ktorých účinkujú poprední slovenskí umelci," tak písala o komplexe dobová tlač.

Dnes je však toto miesto už len v spomienkach. V roku 2005 mestské zastupiteľstvo na základe odporúčania magistrátu pod vedením primátora Andreja Ďurkovského pozemky predalo bez verejnej súťaže, koncom roka 2015 sa začalo s búraním budov PKO a dnes už na ich mieste stojí komplex River Park. Pripomeňme si kultové miesto Bratislavčanov aspoň prostredníctvom fotografií, naše snímky sú zo 7. októbra 1955.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR - Štefan Petráš

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa