Turista si pomýlil krokodíla s atrapou: Takmer ho to stálo život (VIDEO)

2021-11-26 12:01:00 |   |    | 

Turista vo filipínskej provincii Misami Oriental môže hovoriť o obrovskom šťastí. Keď prišiel osláviť narodeniny do miestneho zábavného parku, len pár sekúnd ho delilo od smrti. Omylom totiž vošiel krokodílovi takmer do papule.



 

Fillipínsky zábavný park Amaya View v meste Cagayan de Oro patrí od svojho otvorenia v roku 2017 k najobľúbenejším v krajine. Svoje narodeniny tam prišiel pred dvomi týždňami osláviť aj 68-ročný Nehemias Chipada, ktorý sa zabával robením fotografií so sochami zvierat. Jedna sa mu však takmer stala osudnou, keď muž napriek varovaniam vliezol do bazéna s krokodílmi.

Ten bol síce zabezpečený vysokým plotom, turista ho však z bočnej skaly obišiel po skalách. Potom, čo si spravil selfie so sochou korytnačky na brehu jazierka, zbadal neďaleko aj krokodíla. Myslel si, že je tiež umelý, a tak neváhal a vošiel tesne do jeho blízkosti. Položil ruku na jeho nehybnú hlavu a usmial sa do objektívu.

V tej chvíli však pochopil svoj omyl. Mladý jedinec v okamihu vyštartoval, zahryzol sa mužovi do ramena a stiahol ho pod vodu. „Tabang!,“ teda „Pomoc!“, to je jediné, čo turista stihol zakričať. Našťastie sa mu však akoby zázrakom podarilo zo zovretia 3,5-metrového krokodíla vyslobodiť a „hrobárovi z lopaty“ ujsť.

Napriek tomu, že turista porušil viacero nariadení, jeho rodina zvažovala žalobu proti zábavnému parku, ktorý chová tri krokodíly, hady, vtáky, tigre, pávy, alpaky a rôzne hospodárske zvieratá. Napokon sa obe strany dohodli na tom, že mu inštitúcia uhradí celú liečbu a pobyt v nemocnici. Chipada utrpel viacnásobné zlomeniny a celkovo osem tržných rán, ktoré si vyžiadali chirurgické šitie. V ramene mu dokonca zostal zabodnutý 7,5-centimetrový zub krokodíla. O incidente informovali viaceré miestne médiá.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa