VIDEO: Soľ dáva ženám v Jemene šancu na slušný život

2023-11-19 12:00:00 |   |    | 

Jemen je jednou z najchudobnejších a najnestabilnejších krajín sveta, ktorá čelí občianskej vojne, humanitárnej kríze a hladomoru. V tejto situácii sú najviac zraniteľné ženy a deti, ktoré trpia nedostatkom potravy, zdravotnej starostlivosti a vzdelania. Mnohé sú nútené zanechať svoje domovy a hľadať bezpečie a príležitosti v iných oblastiach.



Jednou z oblastí, kde ženy hľadajú útočisko, je pobrežie Červeného mora, kde sa nachádza soľné jazero As-Salif. To je jedným z najväčších prírodných zdrojov soli v Jemene a poskytuje pracovné príležitosti pre miestne ženy, ktoré sa zapájajú do jej ťažby a predaja. Aby si zabezpečili obživu a podporili svoje rodiny, pracujú v nesmierne náročných podmienkach.

Soľ je v Jemene dôležitou komoditou, okrem dochucovania jedla sa používa aj na konzervovanie potravín, liečenie rán a ochranu pred chorobami. Pri jazere As-Salif navyše dáva ženám šancu nájsť si svoje miesto v spoločnosti. Umožňuje im komunikovať s inými ľuďmi, nadväzovať priateľstvá a bojovať o lepšiu budúcnosť pre seba is voje deti.

 

Autor: © Zoznam/akai

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa