Krajina lásky: V americkom Lovelande každý rok pečiatkujú desaťtisíce valentínskych pohľadníc

2024-02-14 06:00:00 |   |    | 

V americkom meste Loveland pred sviatkom svätého Valentína každoročne opečiatkujú desiatky tisíc pohľadníc a prianí, ktoré sem posielajú ľudia z celého sveta kvôli špeciálnej "zamilovanej" pečiatke.



 

Tradícia opätovného zasielania opečiatkovaných pohľadníc adresátom trvá už takmer 80 rokov a je najväčšia svojho druhu na svete, tvrdí Mindy McCloughanová, generálna riaditeľka Lovelandskej obchodnej komory. V čase svojho najväčšieho rozmachu spracovali dobrovoľníci viac ako 300 000 poštových zásielok ročne. Toto číslo kleslo na 100.000 až 125.000, pretože ľudia začali posielať valentínske priania aj cez e-mail a sociálne siete.

Dobrovoľníci oblečení vo valentínskych kostýmoch sa pred sviatkom zamilovaných schádzajú, aby opatrili tisíce obálok špeciálnou pečiatkou a prianím. "Láska je naše posolstvo - Srdce je naša značka. Šťastného Valentína z mesta Loveland," stojí na tohtoročnej valentínskej kartičke.

Jedna z ostrieľaných dobrovoľníc, 89-ročná Joyce Bostonová, pečiatkuje už od roku 1997. "Čo z toho mám? Veľa nových priateľov. Priateľstvo. Šírenie lásky. Rada šírim lásku. A rada robím dobrovoľnícku prácu. Udržuje ma to mladú," uviedla.

Okrem programu opätovného rozosielania valentínok coloradské mesto Loveland organizuje festival zamilovaných, korunuje valentínsku miss a je celoročne vyzdobený srdiečkami na pouličných lampách a nástenných maľbách. V návštevníckom centre je tiež veľká kovová ceduľa, na ktorú ľudia pripevňujú visiace zámky s vyrytými menami a zamilovanými odkazmi.

"V čase, keď je vo svete toľko neistoty, čo je lepšie ako zdieľať lásku, súcit a nádej s ľuďmi na celom svete?" povedala McCloughanová o programe, ktorý prijíma poštu zo všetkých amerických štátov a ďalších 110 krajín.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa