10 najromantickejších hotelov sveta: Tu sa nedá povedať nie

2024-02-14 22:00:00 |   |    | 

Valentín je tu, no lásku si treba užívať po celý rok! Pod palmami so šumením mora, v starom hrade, kde na vás dýchne história, alebo na terase s tým najúžasnejším výhľadom – v týchto hoteloch vaše zásnuby, svadbu, medové týždne alebo romantickú dovolenku vo dvojici skutočne nezabudnuteľnými.



 

Kilkea Castle, Castledermot, Írsko

Dejiny hradu Kilkea siahajú až do roku 1180. Nádherné prostredie je ako stvorené na oddych a načerpanie síl s milovanými, najväčšiu romantiku však zažijete v apartmáne FitzGerald na najvyššom poschodí a v gurmánskej reštaurácii Restaurant 1180 s veľkými arkierovými oknami a výhľadom na ružové záhrady, jazerá, ovocný sad a golfové ihrisko.

Náš tip: V Ružovej záhrade si môžete užiť piknik v tieni hradu z 12. storočia, zamestnanci sa o všetko postarajú.

 

Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Amsterdam, Holandsko

Tento hotel z konca 16. storočia sídli v budove bývalej amsterdamskej radnice, a tak si priamo v jeho priestoroch povedalo svoje „áno“ množstvo zamilovaných dvojíc. K tým najpamätnejším patrí svadobný obrad bývalej kráľovnej Holandska, princeznej Beatrix v roku 1966, ale sobášili sa tu aj futbalové ikony Johan Cruijff a Louis van Gaal.

Náš tip: Hotelová svadobná komnata ponúka jeden z najvýnimočnejších priestorov pre intímny obrad či romantickú súkromnú večeru. Zdobia ju nástenné kresby z roku 1926, ktoré symbolizujú kruh života a lásky.

 

The Mozart Prague Hotel, Praha, Česká republika

Rodinný boutique hotel sa nachádza v starobylej historickej štvrti Prahy len tri minúty od Karlovho mosta a ponúka nádherné výhľady na rieku Vltava a Pražský hrad. Budova bola postavená v roku 1770 ako súkromná rezidencia grófa Pachtu a jeho potomkov, ktorí tam hostili Mozarta, Casanovu či Wagnera.

Náš tip: Hotel má uzavreté nádvorie, ktoré je ako stvorené na menšiu svadobnú hostinu.

 

Castello di Casole, Taliansko

Castello di Casole leží v srdci Toskánska asi 65 kilometrov od Florencie. Najstaršou časťou je veža z 10. storočia, v areáli sa však našli aj etruské artefakty, ktoré sú dnes vystavené v hoteli. Hlavný zámok kedysi vlastnil uznávaný taliansky filmár Luchino Visconti.

Náš tip: Svadobné obrady organizujú aj v starobylom amfiteátri s výhľadom na toskánsku krajinu.

 

Mayaland Hotel & Bungalows, Chichen Itza, Mexiko

Mayaland sa nachádza priamo v srdci archeologického parku Chichen Itza na mexickom polostrove Yucatán. Rezort bol postavený v roku 1923 a dnes v ňom hostia nájdu nielen vilky s mayskou výzdobou a tropické záhrady, ale aj tri vonkajšie bazény.

Náš tip: Rezort disponuje súkromným vchodom do slávnych chrámov Chichen Itza.

 

Las Casas Filipinas de Acuzar, Bagac, Filipíny

Rezort Las Casas Filipinas de Acuzar stojí v rybárskej dedine v Bagac na centrálnom filipínskom ostrove Luzon. Ponúka ubytovanie v nádherných historických vilkách, z ktorých najluxusnejšou je Casa Byzantina s komorníkom a renesančnými posteľami.

Náš tip: Priamo v rezorte sa nachádza kostol Sanctuario de San Jose, v ktorom sa môžete zosobášiť.

 

Aria Hotel Budapest, Budapešť, Maďarsko

Luxusný boutique hotel sídli v paláci z 19. storočí v tesnej blízkosti baziliky sv. Štefana. Každé z jeho štyroch krídel je venované inému hudobnému žánru (klasická hudba, opera, súčasná hudba a jazz). Tie inšpirovali aj procedúry vo wellness centre.

Náš tip: Hotel vie pre zaľúbencov zabezpečiť súkromný koncert, napríklad klasické husľové sólo alebo majestátne operné árie s klavírom.

 

Alfiz Hotel, Cartagena, Kolumbia

Boutique Hotel Alfiz sa nachádza v kolumbijskom meste Cartagena, ktoré bolo vďaka koloniálnej architektúre niekoľkokrát vyhlásené za najlepšiu juhoamerickú destináciu pre svadobné cesty. Budova pochádza zo 17. storočia a dnes je v nej len osem izieb pre hostí.

Náš tip: Hotel ponúka romantickú jazdu farebnými uličkami mesta v koči ťahanom koňmi.

 

Shangri La Paris, Paríž, Francúzsko

Parížsky hotel Shangri-La sídli v paláci, ktorý bol postavený v roku 1896 ako rezidencia princa Rolanda de Bonaparte. Jedna z dvoch reštaurácií je ocenená hviezdičkou Michelin a v hoteli je aj neoklasický bazén s mramorovými stĺpmi a niekoľko konferenčných priestorov pre väčšie či menšie svadby.

Náš tip: Shangri La má ten najlepší výhľad na Eiffelovu vežu, ktorá je len 500 metrov od hotela.

 

Zuri, Zanzibar, Tanzánia

Zuri Zanzibar je nádherný rezort s vilami a bungalovmi zasadenými uprostred bujnej vegetácie, kde si užijete dokonalé súkromie. Stoja v západnom svahu, vďaka čomu ponúka nádherný výhľad na Indický oceán. V Zuri je niekoľko barov a reštaurácií, koncept Dining by Design umožňuje vychutnať si večeru pri sviečkach alebo súkromnú lekciu varenia na rôznych miestach.

Náš tip: Na svadobné obrady či iné romantické chvíle je ako stvorená Záhrada vôní aj súkromná pláž s bielym pieskom.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa