Valentín sa blíži, prekvapte svoju lásku výletom na romantické miesta na Slovensku

2021-02-10 12:01:00 |   |    | 

Slováci si už zvykli darovať na Valentína cestovateľský darček a často trávili tieto dni na romantickom pobyte v zahraničí. Tento rok si síce budeme musieť poradiť len v našej krajine, ale aj tu máme našťastie takýchto tipov na výlety neúrekom.



 

Bojnický zámok

V období pred pandémiou patril Bojnický zámok k našim najvychytenejším valentínskym miestam. Pravidelne tam organizovali prehliadky v romantickom duchu, na ktorých rozprávali zamilované legendy o bývalých obyvateľoch. Čaro tohto zámku nemizne, ani keď je zatvorený. Vezmite svoju lásku na prechádzku Bojnicami. Začnite na malom historickom námestí, kde si pozriete krásne staršie domy. Odtiaľ postupne prejdite do zámockého parku, kde stojí aj slávna Lipa kráľa Mateja. Pokračujte okolo celého zámku a pokochajte sa pohľadom naň z každého uhla. Počas krásnej prechádzky máte dostatok času porozprávať sa a navyše si užijete toto miesto oveľa viac ako v čase, keď je tam veľa návštevníkov.

 

Dražovský kostolík

Jeden z našich najkrajších svätostánkov nájdete v blízkosti Nitry. Dražovský kostolík sa nachádza na nádhernom mieste s vyhliadkou na veľkú časť tohto regiónu. Cesta k nemu nie je náročná a dostanete sa tam aj počas zimy. Mnohými je tiež pokladaný za veľmi romantické miesto, takže tam chodia požiadať svoju vyvolenú o ruku alebo na svadobné fotenie. V samotnom kostolíku sa už robí len jediná omša, ktorá sa koná 29. septembra, teda v deň, keď oslavuje meniny Michal, ktorému je tento chrám zasvätený. Vaša prechádzka potom môže pokračovať aj v blízkom okolí, alebo sa odtiaľ vyberiete na kalváriu či Zobor.

 

Morské oko

Využiť môžete aj alternatívu prechádzky v prírode, keďže u nás máme veľa nádherných oblastí, ktoré môžete navštíviť. Tam budete mať okolo seba pokoj a môžete sa spokojne o čomkoľvek porozprávať. Na východe Slovenska môžete navštíviť obľúbené Morské oko. To sa počas zimy mení na nádhernú rozprávkovú krajinu. Najmä ak je nasnežené a konáre stromov obalí mráz, je to skutočne nádherný pohľad. Vaša malá túra začne v obci Remetské Hámre. Cesta k Morskému oku nie je náročná, zvládnu ju aj ľudia, ktorí nie sú naučení na turistiku. Na valentínsky výlet je teda ako stvorená a obaja si odtiaľ istotne odnesiete krásny zážitok.

 

Čičmany

Tento tip poteší najmä ľudí, ktorí majú radi folklór. Pre nich je takáto prechádzka našou históriou a tradíciami tým najkrajším darčekom. Vyberte sa spolu so svojim partnerom do Čičmian, kde si môžete spoločne pozrieť všetky tie nádherné staré budovy aj s ich charakteristickým zdobením. Podobný výlet si môžete urobiť aj do Vlkolínca pri Ružomberku, kde ľudia taktiež ešte stále žijú v takýchto historických domčekoch. Odtiaľ sa môžete vybrať aj na Oravu, kde v okolitých dedinkách nájdete mnoho prvkov pôvodnej architektúry a môžete si tak predĺžiť symbolickú prechádzku históriou našej architektúry.

 

Prosiecka a Kvačianska dolina

Na Liptove ešte zostaneme, keďže tento Valentín bude pre nás špecifický a namiesto pamiatok a zaujímavých atrakcií si budeme musieť naplánovať skôr nejakú prechádzku v prírode. Aj na týchto miestach zažijete veľa romantiky, veď si stačí predstaviť nádherné zasnežené oblasti, kde sa ruka v ruke môžete prechádzať a obdivovať všetku tú krásu okolo vás. Ideálnou voľbou je túra Prosieckou a Kvačianskou dolinou, ktorá je jednoduchá a pre tých, ktorí milujú zimu s veľkým množstvom snehu, je ideálnou voľbou aj počas tohto sviatku.

 

Tomášovský výhľad

Pokiaľ má váš parter rád Vysoké Tatry, doprajte mu na ne jeden z najkrajších pohľadov. V tomto období je v našich veľhorách väčšina turistických chodníkov uzavretá. Dostanete sa najmä k jednoduchším miestam ako napríklad Hrebienok či Zamkovského chata. Preto by bolo lepším nápadom ukázať mu Tatry z trochu iného uhla. Tentoraz spoločne zamierte do Slovenského raja a tam sa vyberte na jednoduchú túru na Tomášovký výhľad, odkiaľ budete mať naše veľhory ako na dlani. Darujete mu tak jeden z najkrajších darčekov, za ktorý vám bude vďačný. Potom sa môžete vybrať na prechádzku po nižšie položených chodníkoch popri Hornáde alebo sa prejdite historickým centrom Spišskej Novej Vsi či Levoče, kde si môžete pozrieť množstvo nádherných budov.

 

Brankovský vodopád

Toľkokrát ste sa presúvali cez Donovaly a predsa ste nevedeli o tejto perle, ktorá sa tam nachádza. Vodopády majú svoje čaro počas celého roka. Na jar sú kvôli rozpúšťajúcemu sa snehu mohutnejšie, v lete je okolo nich krásna príroda, no a v zime, keď zamrznú, tak sa z nich stáva také malé ľadové kráľovstvo. Brankovský vodopád je najvyšším v Nízkych Tatrách a dostanete sa k nemu od obce Podsuchá v ružomberskom okrese. Stačí odbočiť z cesty na Donovaly a odtiaľ vás už čaká jednoduchá trasa až k tejto nádhere. Dať si valentínsky bozk na tomto mieste bude pre vás oboch nepochybne nezabudnuteľné.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR, Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa