Česi na Zanzibare vybudovali superluxusný rezort: Tu by chcel dovolenkovať každý!

2023-03-17 08:15:00 |   |    | 

Ostrov Zanzibar sľubuje nezabudnuteľné zážitky každému turistovi bez ohľadu na vašu peňaženku. Ak však nemáte hlboko do vrecka, máme pre vás jeden skutočne výnimočný tip. Rezort Zuri totiž pripomína botanickú záhradu – len s luxusnými službami navyše!



 

„Zuri“ znamená v svahilčine „nádherný“ a presne toto slovo vystihuje rezort na severe zanzibarského ostrova Unguja najlepšie. „Nádherný“ je už vstup, ktorému dominuje mohutný strom, v tieni ktorého sa na nás usmieva strážca v tradičnom oblečení a „nádherná“ je aj recepcia, kde nám mladý muž ponúka spásonosné občerstvenie v podobe navlhčeného voňavého uteráčika a osviežujúceho nápoja.

Nič z toho nás však nepripravilo na to, čo nás čaká ďalej – hneď za vstupnou časťou sa totiž vnárame do úplne iného sveta, na ktorý by mohla byť pyšná ktorákoľvek botanická záhrada sveta. Chodník lemuje množstvo stromov, tráv a exotických kvetov, vzduchom znie spev vtákov a bujná zeleň ukrýva aj množstvo ďalších živočíchov. „Stromy a rastliny starostlivo vyberali stovky záhradníkov viac ako dva roky,“ vysvetľuje majiteľ komplexu Václav Dejčmar.

Český finančník a filantrop sa na Zanzibar dostal v podstate náhodou, keď ho kamarát upozornil, že je tam na predaj prekrásna pláž. Dejčmar sa rozhodol investovať do jej kúpy a pridal k nej aj 14 hektárov priľahlých pozemkov, kde sa rozhodol vybudovať unikátny luxusný, no tiež udržateľný komplex. „Mohli sme tam postaviť 200-izbový hotel, ale radšej sme vytvorili 56 víl, aby nedošlo k zničeniu nádhernej pláže masovým turizmom,“ povedal podnikateľ.

Architekti Zuri Zanzibar museli pri svojich návrhoch rešpektovať tunajšiu kultúru, klímu i polohu, dôraz sa kládol najmä na použitie lokálnych materiálov a silný odkaz k dedičstvu ostrova a jeho remeslám. Výsledkom je elegantné prepojenie požiadaviek turizmu 21. storočia s environmentálne prívetivou architektúrou a unikátnou africkou atmosférou.

Všetky vily a bungalovy sú samostatné a od okolia navyše oddelené bujnou vegetáciou, takže ich užívateľom poskytujú dokonalé súkromie. Stoja v západnom svahu, vďaka čomu je z rozľahlej terasy priamy výhľad na nádherný Indický oceán. Užiť si ho môžete z kresiel, hojdacej siete a v niektorých prípadoch aj zo súkromnej jacuzzi.

Dokonalý komfort a najmä výnimočnú atmosféru ponúka aj interiér vybavený moderným dizajnovým nábytkom českej produkcie a doplnkami od miestnych umelcov. Veľkodušný priestor, množstvo dreva, ale aj "vychytávky" ako vonkajšia sprcha či zabudovaná trampolína robia z tohto miesta skutočný unikát. „Pokúšame sa prepojiť hostí s prírodou, aby sa tak dokázali prepojiť aj sebou samými,“ vysvetlil Dejčmar pre Design Hotels, pod ktorý Zuri patrí.

Čoraz väčšej popularite sa preto tešia aj rôzne wellness pobyty, napríklad tzv. holistický program, ktorý sľubuje posilnenie imunity a dosiahnutie duševnej i fyzickej rovnováhy. V rezorte dokonca pôsobí výživová poradkyňa, majsterka reiki a terapeutka pre liečenie čakier, ktorá pripravuje každodenné lekcie jogy a meditácie.

Rajom na zemi je však pre väčšinu turistov samozrejme najmä pláž. Hoci sú mnohé iné na Zanzibare známe výrazne ustupujúcim morom, tu tento problém nemajú. Pláž Zuri je po celý deň dokonalá a vďaka svojmu umiestneniu navyše ponúka údajne najkrajší západ slnka na ostrove.

Hotel navyše každý večer organizuje na pláži tematický program, a tak si večer môžete užiť napríklad s chill-out produkciou DJ-a. Pohodová hudba prilákala aj miestnych mladíkov, ktorí na brehu mora trénovali tanec a akrobaciu a aj vďaka nim vznikla priam elektrizujúca atmosféra, na ktorú zrejme nikdy nezabudneme.

 

 

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa