Oddychujte bez moderného zhonu. V týchto hoteloch nenájdete mobily a ani internet

2015-03-06 12:00:00 |   |    | 

Ďaleko od ľudí, ruchu, ciest a zmätku sa nachádzajú prekrásne miesta, ktoré stačí objaviť. Ak už máte dosť práce a starostí, vyskúšajte dovolenku v oblastiach, kam zavíta naozaj málo ľudí. Sú odľahlé, izolované a tak opustené, že sa tu aj najväčší samotári budú cítiš výnimočne dobre. Pozrite si s nami zoznam hotelov a penziónov, ktoré sa môžu pýšiť tým, že sa v nich len ťažko udržíte v kontakte so svetom.



 

Bez cesty

 

Ku škótskemu penziónu Skiary, ktorý bol označený za „najizolovanejší škótsky penzión,“ prekvapivo nevedie ani len cesta. Leží na brehu jazera Hourn v severozápadnej časti Škótskej vysočiny, a kto sem chce prísť, musí sa zviesť loďkou z najbližšieho obývaného prístavu. Obľubujú ho hlavne milovníci turistiky a prírody, ktorí sem prichádzajú, aby sa očistili od moderného života. Zabudnite na telefóny, mobily aj počítače, v chalúpke totiž nie je elektrina a svetlo je len z lámp. V tunajšej divočine nenájdete okrem malej usadlosti, hôr a mora nič.

 

Dobrodružstvo v púšti

 

Nemyslite teraz na Afriku, ale presuňte sa radšej do Ázie. Ak navštívite mongolský penzión Three Camel Lodge, ocitnete sa v púšti Gobi. Cesta z najbližšieho väčšieho mesta sem trvá približne 1,5 hodiny a okúsite, aké to je cestovať divokou prírodou v obrovských terénnych autách. V tábore ale nečakajte žiadne úbohé stany. Majitelia si dali záležať na tom, aby sa ich hostia cítili čo najlepšie, a tak im pripravili luxusne upravené tradičné mongolské stany - jurty. V každej sa nachádza ohrievač, keďže táto púšť je studená a teplotné výkyvy môžu byť od 40 do mínus 40 stupňov, a zákazníci majú prístup k lahôdkam, ktoré si uprostred púšte nemôžu dovoliť všetci.

 

Na strete 4 štátov

 

V USA tiež nachádzame veľmi zaujímavý hotel. Volá sa Amangiri a nájdeme ho blízko známeho Grand Canyonu. Najbližšia civilizácia je vzdialená pol hodinu jazdou, takže tu stretnete len návštevníkov hotela. Ten je primerane luxusný a dokonale zapadá do okolia. Má všemožné vybavenie a návštevníci si tu okrem prekrásnej prírody a výletov užijú aj wellness služby na najvyššej úrovni.

 

Na ostrove

 

Uprostred ničoho, na ostrove Fogo na Newfoundlande, nachádzame to, po čom túži azda každý romantik a každá samotárska duša. Hotel, do ktorého sa dostane len letecky, potom dlhou jazdou autom, následne trajektom a potom opäť autom je naozaj uprostred ničoho a pritom do okolia dokonale zapadá. Moderná stavba, pri ktorej sa využili technológie, aby budova spĺňala všetky kritériá pre udržateľný rozvoj, ukrýva hotel Fogo Island Inn. Návštevníci tu bývajú v apartmánoch s obrovskými oknami, odkiaľ môžu sledovať divoké pobrežie Atlantiku.

 

Karibský raj

 

Ak hľadáte miesto, kde vás naozaj nik nebude obťažovať, skúste karibský ostrov Petit St. Vincent. Je v súkromných rukách a poskytuje ubytovacie možnosti pre ľudí, ktorí nechcú byť rušení. Na ostrove sa nachádzajú približne 3 km prekrásnych pláží a len 22 viliek. To čo tu však nenájdete sú kľúče, televízory, mobily, počítače a signál. Všetko pre váš oddych. Zaujímavosťou je aj to, že na to, aby vás obslúžila „hotelová služba,“ musíte pred chatku vztýčiť vlajku.

 

Horúce pramene

 

Lesy, hory, romantika. Také je prostredie, do ktorého zasadili rezort Dunton Hot  Springs. V horách Colorada, v bývalej ťažobnej osade, majú návštevníci pokoj od neustále zhonu a môžu sa venovať sami sebe. Či si už zájdu do lesov, alebo sa v zime prejdú v snežniciach nebude ich nik rušiť.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa