8 najnebezpečnejších turistických atrakcií na svete, ktoré vás napumpujú adrenalínom

2015-05-22 08:00:00 |   |    | 

Niekto si počas dovolenky rád oddýchne a iní zase radi pokúšajú šťastenu. I preto sa mnoho nebezpečných atrakcií teší takej obľube. Napriek tomu, že si ich zvládnutie vyžaduje určitú guráž, lákajú mnohých turistov, ktorí si takto vyskúšajú hladinu adrenalínu. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerajú tieto atrakcie hrôzostrašne, treba si vždy uvedomiť, že keby vám priamo ohrozili život, tak by im nikto nepovolil ich otvorenie.



 

Drop Tower: Scream Zone

 

Na svete existuje niekoľko atrakcií s týmto pomenovaním. V podstate ide o vysokú vežu, okolo ktorej sú umiestnené sedadlá s návštevníkmi. Tie sa následne vytiahnu až na jej vrchol a potom sa spustia voľným pádom dole, pričom ku koncu jazdy je atrakcia pomaly tlmená. Viete si preto istotne predstaviť, aký adrenalín koluje v žilách všetkých zúčastnených. Najvyššia z nich sa nachádza v parku Kings Dominion vo Virginii. Táto veža meria až 92 metrov a voľný pád trvá 83 metrov.

 

Ľudský katapult, Veľká Británia

 

Middlemoor Water Park ponúka atrakciu, pri ktorej sa vám zastaví dych. Tunajší ľudský katapult je najväčším na svete, pretože prehadzuje ľudí do najväčšej vzdialenosti, konkrétne 22 metrov. Za to, že si na chvíľku môžu splniť sen a zalietať si, zaplatia však dosť vysokú cenu. Táto atrakcia stojí viac ako 50 eur, no aj napriek tomu sa v Anglicku teší veľkej obľube. Od návštevnosti ľudí neodradil i fakt, že viacerí turisti tam ľahko prišli k zraneniu. Pri odrazení a pádoch mimo siete si polámali končatiny a spôsobili mnohé odreniny. Dokonca jeden mladík utrpel smrteľné zranenia.

 

Mohlo by vás zaujímať: Putovanie za F1-tkou: Naplánujte si dovolenku podľa kalendára rýchlych monopostov

 

Alpská bobová dráha

 

I túto atrakciu poznáte z rôznych končín sveta. Jej verzia sa nachádza i u nás na Donovaloch. Nebezpečenstvo spočíva v tom, že táto bobová dráha nemá špeciálne koľajničky, po ktorých by sa návštevníci presúvali. Ide iba o korýtko, z ktorého môžu pri nesprávnej manipulácii najmä deti vyletieť. Pri strmších svahoch, ako napríklad v Alpách alebo Colorade, bolo zaznamenaných viacero úrazov, ktoré skončili ošetreniami v nemocnici. Na takejto bobovej dráhe v Číne museli nainštalovať na jednu zo strán i ochrannú sieť, pretože prechádzala úsekom s hlbšou dolinou, čo by bolo v tejto rýchlosti veľmi nebezpečné.

 

X-Scream, Las Vegas

 

Pôvodne to bol len hotel s vysokou vyhliadkovou vežou. Potom však pribudli na jej vrchole viaceré adrenalínové atrakcie, z ktorých najväčší rešpekt budí práve X-Scream. Ide v podstate o vláčik na veľkej klade. Tá sa pohybuje smerom nahor a nadol, a tak posúva celú časť na sedenie dopredu a dozadu. Okolo nej nie sú žiadne zábrany a hlavný vtip spočíva v tom, že rozbehnutý vláčik zastaví tesne pred koncom koľajových tratí. Najviac adrenalínu to nepochybne prináša návštevníkom sediacim v prvom rade.

 

Mohlo by vás zaujímať: Adrenalín na dunách. Sandboarding v oáze Huacachina

 

Sky Coaster, Florida

 

Malou výhodou tejto atrakcie môže byť fakt, že ju môžete absolvovať vo dvojici alebo trojici. Budete mať tak pri sebe aspoň oporu, ktorá vám v rozhodujúcej chvíli pomôže prekonať strach. I v tomto prípade nájdete vo svete viacero podobných atrakcií. Na Floride sa nachádza najvyššia s najdlhšou dráhou jazdy. Ľudia si ľahnú na špeciálnu plošinu, na ktorej sú zaistení a následne vytiahnutí hore na vežu. Odtiaľ ich veľkou rýchlosťou spustia smerom vpred, naspäť dole. Čiže opäť ide o takú malú imitáciu lietania s veľkou dávkou adrenalínu.

 

Horská dráha, New Jersey

 

Táto atrakcia bola otvorená pred desiatimi rokmi, no odvtedy si ešte stále drží rekord ako najvyššia horská dráha na svete. Návštevníci sú postupne pomocou špeciálneho hydraulického systému vytiahnutí až do výšky 139 metrov a následne sa rútia obrovskou rýchlosťou späť dolu. Väčšina z tých, ktorí ju absolvovali, odporúča ísť na ňu radšej s prázdnym žalúdkom. Dokonca ľudia so srdcovými problémami majú úplný zákaz vstupu na ňu.

 

Katapult, Petrohrad

 

V tomto prípade ide o inú verziu ako v Anglicku a môžeme povedať, že aj o trošku bezpečnejšiu a humánnejšiu. Sedadlá sú tu prichytené na laná medzi dvoma stožiarmi. Tie sa potom natiahnu a vďaka nim sú návštevníci vystrelení až do výšky 40 metrov.

 

Mohlo by vás zaujímať:

 

 

 

Zdroj/autor: popularmechanics.com, listverse.com, tune.pk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa