Na tento motel nezabudnete – 110 izieb a každá v inom štýle

2018-08-06 00:00:01 |   |    | 

Hotel už dávno nie je len miestom, kde si večer ľahnete do postele a po náročnom dni ani nevnímate priestor, kde spíte. O pozornosť zákazníkov bojuje čoraz viac zaujímavých ubytovacích zariadení, ktoré ako bonus prikladajú nejaký netradičný zážitok. Kalifornský motel Madonna Inn sa medzi nimi preslávil vďaka originálnemu dizajnu všetkých jeho izieb.



 

Otvorený je už 60 rokov

Dvere motela Madonna Inn sa otvorili po prvýkrát na Vianoce v roku 1958. Manželia Alex a Phyllis Madonnovci vtedy chceli na okraji mesta San Luis Obispo ponúknuť netradičné ubytovanie pre cestujúcich, ktorí prechádzali po ceste číslo 101. Už v tomto čase sa držali myšlienky, že obyčajné izby nájdu turisti všade inde v krajine. Hotely už aj v tých časoch vyzerali veľmi podobne. Prví majitelia vysvetlili, že takýto spôsob zariaďovania je ekonomicky výhodnejší. Firma si objedná niekoľko kusov rovnakého nábytku, za čo dostanú zvýhodnenú cenu. Oni napriek tomu siahli po originalite a pre začiatok ponúkli 12 unikátnych izieb, ktoré boli zariadené podľa rôznych originálnych nápadov. Inšpiráciu hľadali v umeleckých štýloch, pestrých témach, ale aj v krajinách z celého sveta. Ich koncept dosiahol veľmi skoro veľký úspech, vďaka čomu mohli hotel rozšíriť o ďalších 16 izieb.

 

Zakomponovali aj 200-tonové skaly

Areál motela má viac ako 1000 akrov. Obklopuje ho úžasné okolie a výhľad na pohorie Cerro San Luis Obispo. Manželia Madonnovci preto prišli s myšlienkou, že túto krásnu prírodu nemožno potláčať do úzadia. Od začiatku pracovali s prirodzenými danosťami tohto regiónu a do jednotlivých priestorov sa snažili zakomponovať čo najviac tunajších materiálov. Vtedy prišli s nápadom preniesť k motelu veľké 200-tonové kamene, ktoré sú charakteristické pre túto oblasť. Tie sa stali súčasťou nielen exteriérovej úpravy, ale aj jednotlivých izieb. Zakomponovali ich do prehistoricky pôsobiacich apartmánov, ktoré majú pripomínať jaskyne, ale aj do kameňmi zdobených spŕch. Návštevníci tak majú pocit, že ich dočasné príbytky splývajú s okolím a ponúkajú im jednotnú harmóniu.

 

Vodopád, hniezdočko lásky, ale aj púštne kráľovstvo

Madonna Inn v súčasnosti ponúka 110 unikátnych izieb, ktoré sú rozdelené do 13 kategórií. Ubytovať sa môžete v jednoduchých miestnostiach, ktoré sa predávajú po 200 dolárov pre dve osoby na jednu noc. K dispozícii sú aj viacposteľové izby pre rodiny, deluxe verzie po 250 dolárov za noc a luxusné apartmány za 329 dolárov za noc. Veľmi obľúbené sú izby, ktoré majú sprchy v podobe vodopádov. Ubytovať sa môžete v apartmáne, ktorý je poctou národným parkom a celý jeho interiér je ladený do zelených farieb v kombinácii s drevom. Niektoré izby odrážajú históriu americkej kultúry. Veľmi obľúbené sú miestnosti v európskom štýle, ktorým dominuje rakúsky apartmán, ktorý ukazuje éru cisárovnej Sisi. Hniezdočko lásky je ladené do ružovej farby a preferujú ho najmä mladomanželia na svadobnej ceste. Zelená farba, kameň a rustikálny štýl sú charakteristické pre írsky apartmán. Ubytovať sa môžete aj v izbe, ktorá pripomína púštnu atmosféru, džungľu, jachtu, bláznivý štýl babičky alebo ich predstavu neba.

 

Spoločné priestory v retro štýle

Niektorí ľudia vyčítali pôvodným majiteľom, že jednotlivé izby zariaďovali trochu gýčovo. Manželia sa bránili argumentom, že takto chceli uchovať retro atmosféru bývalých hotelov. Nebáli sa siahnuť po výraznom zdobení, pretože sa chceli zbaviť uniformity iných ubytovacích zariadení. Vďaka tomu si môžete vychutnať napríklad miestnosti ako vystrihnuté zo zábavných parkov alebo bláznivého pestrého sveta, ktorý na inom mieste nezažijete. Rovnako pompézne preto pôsobia aj ich spoločné priestory. Reštaurácia a kaviareň sú ladené do retro štýlu, ktorý je zdôraznený luxusom a noblesou. Súčasťou motela je pekáreň, ktorá pripravuje pre zákazníkov čerstvý chlieb a dezerty. Madonnu Inn vyhľadávajú na organizovanie svadieb. Veľmi obľúbená je najmä tajná záhrada, ktorá ponúka možnosť oslavy v štýle romantickej garden party.

 

Preferovaný medzi umelcami

Unikátne priestory tohto motela zaujali niekoľko filmových štábov. Tie tam točili pár menších filmových projektov. Madonna Inn sa často objavuje v hudobných klipoch. Najznámejším z nich je k piesni The Centre Of Heart od skupiny Roxette. Ako inšpirácia tiež poslúžil animovanému seriálu Simpsonovci. Do jeho priestorov zavítali aj účastníci jednej zo sérií reality šou The Bachelor, v ktorej si nezadaní milionári hľadajú budúce manželky. Často tam chodia točiť módne kampane, ktoré potrebujú zasadiť do takéhoto okázalého prostredia.

 

Prechádzka na koni na vlastnej lúke

Časom začali majitelia Madonny Inn pracovať na tom, aby vo svojom moteli udržali zákazníkov čo najdlhší čas. Kedysi slúžil najmä ľuďom, ktorí hľadali ubytovanie počas dlhej cesty do inej destinácie. Preto postupne pridali široké spektrum aktivít, ktoré ich mali zaujať natoľko, že si čoraz častejšie rezervovali dlhšie pobyty. V súčasnosti je veľmi obľúbené spa centrum s prírodným motívom a bazény, ktoré sa nachádzajú v blízkosti hlavnej budovy. V areáli je niekoľko športových ihrísk a priestor venovaný detským aktivitám. Keďže k motelu patrí veľký pozemok, jeho súčasťou je rozsiahla lúka, ktorá ponúka možnosti na dlhé prechádzky. Na recepcii si môžete požičať bicykle a potom sa vydáte po niektorej z ich okolitých trás. V reštaurácii pravidelne organizujú tanečné posedenia a objednať areáli.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Madonna Inn
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa