Skutočný raj mäsožrútov: V Bavorsku otvorili prvý klobásový hotel

2019-02-04 00:00:01 |   |    | 

Nočná mora vegetariánov, raj pre tých, čo milujú údeniny. Taký je novootvorený hotel v nemeckom Bavorsku. Klobásky tam prirodzene dominujú jedálnemu lístku, nájdete ich však aj v izbe či v spoločných priestoroch. Zdobia steny, strop aj postele. Už sa vám zbiehajú slinky?



 

Rittersbach je neveľká obec s 300 obyvateľmi asi 40 kilometrov južne od Norimbergu, akých nájdete po celej krajine stovky. Dokonca sem nezablúdilo ani auto Street View, a to je už čo povedať. Jedinou zaujímavosťou v nej bol evanjelický kostol z polovice 15. storočia. Až donedávna, teraz totiž o dedine píše celý svet kvôli niečomu inému. Tunajší spracovateľ mäsa v septembri otvoril takunikátny hotel, že sem kvôli nemu jazdia turisti zďaleka.

Claus Boebel zo štvrtej generácie tunajších mäsiarov si ním splnil sen. V klasickej kamennej budove so sedlovou strechou otvoril BB&BB Bratwursthotel, kde BB&BB znamená Boebel Bratwurst Bed and Breakfast ako vtipný odkaz na klasické B&B (Bed & Breakfast, teda Posteľ a raňajky) a samotný názov by sa dal preložiť ako „klobásový hotel“.

Hostia v ňom nájdu dva konferenčné priestory a sedem skutočne unikátne zariadených izieb, kde všetko odkazuje na obľúbenú mäsovú pochúťku. Recepciu zdobí slovo klobása v rôznych jazykových mutáciách vrátane gréčtiny (loukanito) či japončiny (soseji). Čísla izieb sú vytlačené na mäsiarskych nožoch a dverami to prirodzene nekončí.

Tapety v miestnostiach zdobia obrázky rôznych údenín alebo prasiatok, vešiaky majú tvar mäsiarskych nožov, dvere do kúpeľní zdobia veľké podobizne brava a v sprche dokonca nájdete mydlo v tvare klobásky. Rajský odpočinok poskytuje milovníkom mäsa aj posteľ. Hlavu si môžu hostia zložiť na vankúšiky v tvare klobásy a keď sa pozrú nad seba, opäť uvidia svoju obľúbenú delikatesu. Klobásky tam totiž  visia aj zo stropov.

Asi vás neprekvapí, že raňajkám, ktoré sú v cene ubytovania, opäť dominujú údeniny. A ak by vám mäsa stále bolo málo, môžete si jeho rôzne podoby vychutnať aj vo Wurstaurante, kde ponúkajú dokonca aj klobásovú zmrzlinu. Pred odchodom domov si ako suvenír môžete zakúpiť napríklad nakladané kolieska klobásy s príchuťou piva, kávy alebo aj čokolády.

Klobásová téma pritom nie je žiadnym prekvapením. Rodina Boebelovcov sa v Rittersbachu venuje spracovaniu a predaju mäsa už od 19. storočia. Čoraz viac Nemcov ale v ostatnom období uprednostňuje bezmäsitú stravu a tržby klesajú. Aj preto vymýšľa Claus Boebel na čele rodinnej firmy stále nové produkty a služby.

Už v roku 2003 priniesol na trh tzv. „Wurstbrief“, teda klobásový list – vákuovo balenú obálku s mäsom a pohľadnicou, ktorú môžu mäsožrúti posielať rodine či známym. Zaujímavosťou je aj jasnozelená dodávka „Wurst Taxi“, ktorá rozváža zákazníkom mäso. Boebel tiež rozbehol internetový predaj výrobkov, čo tiež nie je v tomto segmente úplne obvyklé.

Chcem ukázať, že malé podniky ako je ten môj môžu prežiť, ak máte šikovné nápady,“ hovorí Boebel, sediac na stolčeku v tvare kolieska klobásy. „Navyše zbožňujem život tu na vidieku a namiesto toho, aby som niekam odchádzal, radšej pritiahnem zákazníkov sem do Rittersbachu.“

Čas ukáže, či sa 700-tisícová investícia do neobvyklého hotela Boebelovcom oplatila. Zatiaľ sa na nezáujem sťažovať nemusia a hodnotenia sú tiež veľmi kladné. Ako v jednom z nich píše Sabine, „tu môže človek zažiť, čo to znamená, keď niekto miluje svoju prácu a plní si sen!

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: BB&BB Bratwursthotel
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa