Horehronie: dovolenka plná zážitkov v zime aj v lete

2013-02-01 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Keď sa povie Horehronie, ako by sme povedali dovolenka plná zážitkov v zime aj v lete. V zime je to niekoľko lyžiarskych stredísk, či už je to stredisko Jasná Nízke Tatry - juh s najlepšími freeride terénmi na Slovensku alebo susedné Mýto ski centrum, SKI Tále a Skicentrum Čertovica. Tento rok sa prepojením strediska Jasná Nízke Tatry lanovkou so severnou stranou Chopku možnosti lyžovania na tejto strane Nízkych Tatier, ktorá je mimochodom z Bratislavy podstatne bližšie ako severná strana, výrazne rozšírili.



V lete zase ponúka Horehronie naozaj nepreberné možnosti najmä aktívneho oddychu. Turistika, cykloturistika, jaskyne - Bystrianska so speleoterapiou, neďaleká Dobšinská ľadová jaskyňa, ale aj výnimočná Jaskyňa mŕtvych netopierov, kde môžete absolvovať “expedíciu” v špeciálnej jaskyniarskej výstroji.

Ďalej golf na Táloch, ktorý  reprezentuje jedno z najlepších golfových ihrísk nielen na Slovensku, ale aj vo svete, alebo jedinečná Čiernohronská železnička - to sú len niektoré z atrakcií a aktivít, ktoré tu možno nájsť.

Dôležitým faktorom je aj zlepšená dostupnosť regiónu napríklad z Bratislavy - po rýchlostnej ceste ste v Banskej Bystrici pohodlne za necelé dve hodiny a odtiaľ je to na Horehronie už len na skok.

 

Zima 2013

Top novinkou regiónu je už spomínané prepojenie severných a južných svahov Chopku modernými kabínami, čím sa spojilo stredisko Jasná, teda Chopok-sever s južnou stranou Chopku a podstatne sa rozšírili možnosti lyžovania. Ďalšími novinkami zimy sú skibusy a pártybusy, ktoré spájajú obce Mýto pod Ďumbierom, Bystrá a v nich nachádzajúce sa lyžiarske strediská Mýto ski centrum, Tále Ski Centrum a Jasná Nízke Tatry - juh.

 

Horehronie Region Card

Regionálna karta zliav poskytuje tento rok ešte širšiu ponuku pobytových balíkov so zľavami do 30 percent na skipasy v strediskách Jasná Nízke Tatry, Mýto ski centrum, SKI Tále a Skicentrum Čertovica. Okrem týchto zimných zliav ponúka aj ďalších viac ako 60 zliav na vstupy do wellness centier, na gastronómiu, ako aj na iné služby.

 

Zdroj/autor: horehronie.net, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa