Muž vraj nechcel sedieť vedľa ženy, trpela ona: Letuška ma ponižovala, je to diskriminácia!

2023-08-19 16:00:00 |   |    | 

Leteckou dopravou otriasa škandál. Izraelská televízna reportérka tvrdí, že vedľa nej nechcel istý ortodoxný cestujúci sedieť preto, že je žena. Keď si odmietla presadnúť, členka palubného personálu na ňu vraj začala kričať.



Televízna moderátorka Neria Kraus uviedla na sociálnej sieti X (predtým Twitter), že počas letu do New Yorku zažila veľmi ponižujúcu situáciu. Spolusediaci ju poprosil, aby si vymenila miesto, čo si vysvetlila tak, že tento muž nechce sedieť vedľa ženy. Keď sa snažila nájsť podporu u palubného personálu, nepochodila. Tvrdí, že letuška na ňu začala kričať, že kvôli nej lietadlo neodletí. „Povedali mi tiež, že lietadlo by mohlo pristáť v Egypte a bola by to moja chyba. Aké ponižujúce pre mňa ako ženu."

Mužovi sa nakoniec podarilo vymeniť s inou ženou, situáciu však vidí úplne inak než moderátorka. Neriu vraj slušne požiadal o výmenu miest, aby jeho syn mohol sedieť vedľa svojho kamaráta. „Najprv bola veľmi priateľská, ale keď som si dal dole šiltovku a uvidela moju jarmulku, začala sa rozčuľovať, či chcem, aby sa presunula, pretože  je žena,“ tvrdí známy americko-izraelský blogger Daniel Amiram. „Diskriminácia, diskriminácia!“ kričala podľa neho na celé lietadlo. Po týchto slovách jej vraj letuška povedala o možnom prerušení letu.

Rozpor v tvrdeniach vyvolal veľké napätie. Kraus tvrdí, že má na svojej strane svedkov a zľahčovanie okolností incidentu označuje za klamstvo. „Odmietla som si presadnúť, pretože som žena. To je čistá diskriminácia. Bola som ponížená pred celým lietadlom iba kvôli svojmu pohlaviu,“ vyjadrila sa pre izraelské noviny.

Členovia ortodoxnej komunity však Krausovú priamo obvinili, že situácia úmyselne nafúkla v snahe o publicitu. Viacerí užívatelia Twitteru, ktorí obvineného Amirama poznajú, tvrdia, že „nie je žiadny extrémista“ a „často cestuje sediac vedľa žien“. Hovorca United Airlines ešte počas inkriminovaného letu vydal stanovisko, že letecká spoločnosť „ponúkla zákazníčke iné miesto, čo odmietla,“ neskôr sa však v menej aeroliniek Krausovej ospravedlnil.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa