V talianskej Bologni znížili rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu, taxikári protestujú

2024-01-21 09:00:00 |   |    | 

Bologna je od vlaňajška prvým talianskym mestom, na území ktorého smú vodiči jazdiť maximálnou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu. Teraz polícia začala nové nariadenie vymáhať a za prekročenie rýchlosti pokutovať. Cieľom radnice je, aby vďaka zníženiu rýchlostného limitu pri nehodách už neumierali žiadni ľudia, nové pravidlo ale má aj svojich odporcov.



Zníženou rýchlosťou sa v Bologni začalo jazdiť vlani v júli, po polročnom období tolerancie teraz polícia začala za prekročenie limitu pokutovať. Policajti vodičov kontrolujú najmä v okolí škôl, nemocníc a trhovísk. Obmedzenie rýchlosti na 30 kilometrov za hodinu neplatí v rámci mesta iba na rýchlostných komunikáciách.

"Pre mesto má zavedenie hranice 30 kilometrov za hodinu samé výhody: bezpečnejšia cestná premávka, menej hluku a škodlivín v ovzduší a plynulejšia doprava," uviedla mestská poslankyňa Valentina Orioliová.

Hlasnými odporcami rýchlostného limitu sú naproti tomu taxikári, ktorí tento týždeň na protest zablokovali jednu z ulíc v centre mesta. Pravicové strany Bratia Talianska, Liga a Hore Talianska chcú, aby sa o kontroverznom opatrení rozhodlo v referende.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa