Dopravné lietadlo minulo ranvej, pristálo na zamrznutej rieke (VIDEO)

2023-12-28 16:00:00 |   |    | 

Dopravné lietadlo An-24 minulo ranvej na letisku na ruskom Ďalekom východe a pristálo na zamrznutej rieke Kolyme. S odvolaním sa na ruské úrady o tom informovali ruské médiá a agentúra Reuters. Podľa predbežných informácií je príčinou chyba posádky, oznámila prokuratúra. Na palube stroja bolo 30 cestujúcich a štyria členovia posádky, nikto nebol zranený.



 

Lietadlo An-24 spoločnosti Poljarnyje avialinii na trase Jakutsk - Zyrjanka - Srednekolymsk pristálo mimo ranvej letiska v Zyrjanke, opísal server Meduza.

Portál Jakutsk Večernyj na svojom telegramovom účte zverejnil snímky lietadla na zasneženom mieste.

Podľa regionálnej prokuratúry stroj typu Antonov pristál na piesočnej kose rieky Kolymy. Kosa je výbežok pevniny do vôd, ktorý obvykle tvoria usadeniny. "Posádka ani cestujúci neboli zranení a boli evakuovaní," uviedla prokuratúra, podľa ktorej úrady nezvyčajné pristátie lietadla vyšetrujú.

 

Lietadlo Antonov An-24 z čias Sovietskeho zväzu je dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo, ktoré pojme štyri desiatky ľudí.

Nehody lietadiel a vrtuľníkov, ktoré sú v odľahlých oblastiach Ruska hojne využívané, sú v tejto krajine pomerne časté a obvykle za ne môže zlé počasie, chyba pilota alebo technické problémy, napísala tento rok v lete agentúra AFP v súvislosti s haváriou vrtuľníka na Sibíri.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa