V lete z Bratislavy letecky do 23 destinácií

2013-03-21 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Z Bratislavy sa počas letnej letovej sezóny od 31. marca do 26. októbra bude dať lietať na pravidelných linkách do 23 destinácií v dvanástich štátoch. Päť leteckých spoločností írsky Ryanair, domáci Danube Wings, nórsky Norwegian Air Shuttle, ruský UTair Aviation a ukrajinský Air Onix zabezpečí spolu 87 letov týždenne.



Oproti zime sa pravidelné lety rozšíria o stredomorské letoviská Alghero na Sardínii, Trapani na Sicílii, Barcelona (Gerona), Malaga a Palma de Mallorca či Split a Zadar pri Jadranskom mori. V lete sa bude lietať aj do Bristolu, Edinburghu, Paríža (Beauvais), Kodane a Kyjeva.

Ponuku letov z Bratislavy zatraktívni aj niekoľko desiatok charterových destinácií. Horúcou tohtoročnou novinkou je severný Cyprus - letisko Ercan pri Nikózii.

Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair, ktoré sú stále výrazne najväčším pravidelným leteckým dopravcom na letisku v Bratislave, bude prevádzkovať 59 letov týždenne do šestnástich destinácií vo Veľkej Británii, Taliansku, Španielsku, Írsku, Francúzsku a Belgicku. Spojenie so Stanstedom pri Londýne bude Ryanair zabezpečovať dvanásťkrát v týždni, s ďalším letiskom Luton pri britskej metropole štyrikrát, Birminghamom, Liverpoolom a Edinburghom trikrát a Bristolom dvakrát za týždeň.

Lety írskeho prepravcu do Dublinu budú fungovať šesťkrát v týždni, do Milána (Bergamo) päťkrát, do Ríma (Ciampino) trikrát, do Alghera a Trapani dvakrát týždenne. Do Paríža (Beauvais) a Bruselu (Charleroi) sa bude dať lietať štyri razy, do Barcelony (Gerona), Malagy a Palma de Mallorca dvakrát v týždni.

Danube Wings popri domácej linke Bratislava - Košice s desiatimi letmi týždenne začnú v júni prevádzkovať tradičné sezónne lety do Splitu dvakrát a do Zadaru raz v týždni. Norwegian Air Shuttle pokračujú v letoch do Osla dvakrát a obnovujú linku do Kodane tiež dva razy v týždni.

UTair Aviation lieta na moskovské letisko Vnukovo naďalej sedemkrát týždenne. Air Onix, ktorý začiatkom marca otvoril pravidelné spojenie s kyjevským letiskom Žuljany, bude prevádzkovať linku štyrikrát v týždni.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa