TIP na víkend: Sladký Mikuláš nám prinesie poriadnu hudobnú nádielku

2015-12-03 12:00:00 |   |    | 

Pripravte si žalúdky, nachystajte niečo na trávenie a zásobte sa čokoládou. Tento víkend nás totiž navštívi Mikuláš a tí dobrí z nás nejaké to kilečko priberú. To však nevadí, veď je to len raz do roka. Ešte predtým sa však dobre oblečte a choďte do miest a obcí a pozrite si program, ktorý sa každoročne spája s týmto sladkým sviatkom. Potešíte tým svoje deti, ale aj seba a zapojíte sa do príprav na Vianoce.



 

Mikuláš

 

Sprievody, návštevy a vystúpenia so slávnou trojicou, Mikuláš, čertanjel prebehnú takmer v každej obci na Slovensku. Niekde sa začne v piatok, inde v sobotu, niekde sa pripojí aj iný program... Vyberte si toho, čo sa ponúka v okolí a nechajte sa pohltiť atmosférou.

Liptovský Mikuláš – centrum mesta bude počas víkendu hostiť Mikulášsky jarmok so zaujímavými účastníkmi. Zahrá tu Para a Chiki-Liki-Tua.

Poprad – v meste budú v piatok rozsvecovať vianočný stromček. Nebude chýbať Mikuláš. V Tatranskej galérii prebehnú tvorivé dielne, kde sú vítané všetky deti.

Banská Bystrica – na Námestie SNP príde v piatok o 17:00 Mikuláš, ktorý bude vyvrcholením programu.

Mikuláš zavíta aj do Novej Dubnice, Myjavy, Starej Ľubovne, Trnavy, Bojnického zámku, Zakamenného, Sniny, Čierneho Balogu, Púchova, Slávnice, na Červený kameň, do Svitu, Bardejova, Levoče, Humenného, Stupavy, Michaloviec, Trebišova, Rajeckých Teplíc, Vranova nad Topľou, Galanty, Vysokých Tatier, Košíc, Kežmarku a na Oravský hrad.

 

Bratislava

 

V meste budú pokračovať Vianočné trhy so svojim programom, ale ten sa neobmedzí len na centrum. Aj miestne časti sa rozhodli navodiť čas príprav na Vianoce. Napríklad v Devínskej Novej Vsi sa dnes začína Vianočná ulička, kde sa predstaví viacero zaujímavých interpretov. Vystúpia tu stálice slovenskej scény ako Polemic a Gladiator, ale aj vychádzajúce hviezdy, ako napríklad dychový orchester FOR Bratislava.

Za hudbou môžete prísť aj na Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby. Prebiehať bude od dnes do nedele a rôznorodé zbory si vypočujete v kostoloch a aj na Hlavnom námestí na trhoch.

Teplejšie vám ale bude, ak sa vyberiete za filmom. V Kine Mladosť a na VŠMU si pozriete Austrálsky filmový festival. Organizátori počas prvého ročníka premietnu 5 celovečerných filmov, ktoré pochádzajú z ďalekého kontinentu. Prebiehať bude od dnes do nedele.

 

Bratislava – Smolenice

 

K Mikulášovi okrem sladkosti tradične patrí aj nejaký malý darček. Aj tento rok to môže byť jazda historickým vlakom, ktorá vás z Bratislavy zavezie do Smoleníc a potom cez Kúty späť. Počas jazdy vás budú sprevádzať Mikuláš s pomocníkmi, zabavíte sa, zapojíte sa do tomboly a vo Smoleniciach navštívite zámok. Mikulášsky Včelovina EXPRES sa na vás už teší. Odchádza sa z bratislavskej hlavnej stanice o 9:15.

 

Košice

 

Za poznaním sa teraz vyberiete do Dómu sv. Alžbety. Dvojpotulka po chráme bude tentoraz tak nabitá informáciami, že ju museli rozdeliť do dvoch častí. V piatok a v sobotu nazriete do interiérov a v nedeľu naviažete na predchádzajúce prehliadky a pozriete si exteriér. Všetko s informáciami od kvalitných sprievodcov, ktorí vám dóm predstavia z nového uhlu pohľadu.

 

Púchov

 

Putovný festival Rockové mrazenie sa tento rok presunie severnejšie, do Púchova. Horúcu atmosféru navodí zajtra počas koncertov známych slovenských skupín. Vystúpia tu Tublatanka, Slobodná Európa, Peter Cmorík a iní.

 

Piešťany

 

Na prázdno neobídu ani Piešťany, kam v piatoksobotu zavíta Festival Doda Šošoku. V Art Jazz Gallery Kursalon pochopíte, čo je to kvalitný jazz. Vystúpia tu českí a slovenskí umelci vo viacerých formáciách, ktoré sa predstavia len tým najlepším z hudby.

 

A nezabudnite drahí čitatelia, že sa nám pomaly otvárajú lyžiarske strediská. Zalyžujete si už na Chopku aj na Donovaloch. Dozlyžovania.

Zdroj/autor: Slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa