Kam na Silvestra: Toto si pre vás pripravili najbližšie metropoly

2016-12-29 00:00:01 |   |    | 

Silvester už klope na dvere a mnohí z nás horúčkovito plánujú, kde oslávia príchod Nového roka tentoraz. Ak máte radi bujaré oslavy s množstvom ľudí, pouličnú zábavu a veľkolepé ohňostroje, určite vás nesklame rozlúčka so starým rokom v uliciach mesta. Toto si pre vás pripravili v Bratislave, Viedni, Budapešti a Prahe.



 

BRATISLAVA

Centrálnou zónou silvestrovských osláv v Bratislave bude tento rok Hviezdoslavovo námestie. Odtiaľ je na skok k Dunaju, odkiaľ organizátori odpália veľkolepý ohňostroj vo forme audio-vizuálnej šou. Odpálený bude z lode na Dunaji za hudobného sprievodu Straussovho známeho valčíka Na krásnom modrom Dunaji.

Novinkou bude nadrozmerná svetelná časomiera na Námestí Ľudovíta Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné sekundy roka 2016 a aj interaktívny digitálny ohňostroj na Hlavnom námestí. Návštevníkov budú zabávať Cigánski diabli a tešiť sa tiež môžu na diskotéku, ktorá potrvá do skorých ranných hodín.

Do centra mesta sa môžu prísť ľudia zabávať už od 18.00 h. Počas silvestrovskej noci budú k dispozícii vianočné stánky s občerstvením. Fungovať bude aj klzisko na Hviezdoslavovom námestí, na ktorom sa budú môcť návštevníci korčuľovať až do 01.00 h po polnoci. Klzisko na Primaciálnom námestí bude otvorené do 19.00 h.

Kto by si chcel vytvoriť a odpáliť vlastný ohňostroj na veľkoplošnej obrazovke, môže zavítať na Hlavné námestie. Bude tu totiž pripravený digitálny interaktívny ohňostroj, ktorý je jednou zo "smart" noviniek tohtoročného silvestrovského programu. Každý návštevník sa bude môcť prostredníctvom aplikácie na mobile pripojiť na špeciálne vytvorenú wifi sieť a prostredníctvom svojej fantázie si vytvoriť veľkoplošnú interaktívnu projekciu abstraktných výbuchov s možným odkazom a želaním.
 

VIEDEŇ

31. decembra sa centrum Viedne premení na obrovskú párty zónu – od 14:00 do 02:00 hod. sa bude v starých uličkách, na Radničnom námestí a v Prátri oslavovať vo veľkom. Pripravené sú zábavné programy a na rôznych miestach sa bude tancovať na valčík, operetu, rock, pop, známe hity aj sety DJ-ov. Samozrejmosťou je množstvo stánkov s občerstvením.

Okolie ulice Graben bude patriť klasike. Viedenské tanečné školy popoludní ponúknu záujemcov výučbu valčíka. Pôsobivý ohňostroj je pripravený na Radničnom námestí a v Prátri.

Jedinečnú atmosféru môžete zažiť aj počas plavby loďou, na silvestrovskom bále  v paláci Hofburg aj na galavečeri v radnici či mnohých hoteloch.

 

BUDAPEŠŤ

Budapešť oficiálny ohňostroj nechystá, zabaviť sa však môžete na vianočných trhoch na námestí Vörösmarty a pred Bazilikou sv. Štefana. Stánky budú otvorená až do 04:00 hod. a pripravených je aj viacero koncertov.

So starým rokom sa môžete rozlúčiť aj plavbou po Dunaji, loď Rákócszi napríklad ponúka živú hudbu s kapelou, večeru a ohňostrojom na rieke. K tomu si pridajte nádherný výhľad na nočnú panorámu hlavného mesta Maďarska a jedinečný zážitok je zaručený.

Bezplatný program je zas pripravený na hrade Vajdahunyad v mestskom parku, ktorý bude tento rok hostiť Ruská federácia. Okrem maďarských dobrôt teda budete môcť ochutnať aj tie ruské, k dispozícii napríklad bude až 30 druhov vodky.

 

PRAHA

V Prahe sa centrum zábavy sústredí na Staromestskom námestí. Za mixážnym pultom sa predstaví známy DJ Mikael van Dikeen, ktorý sa bude striedať s live show Mariána Greksu. Ten predstaví známe rockové hity.

Ako v ostatných mestách, samozrejme aj tu si vlastný silvestrovský program pripravilo množstvo hotelov či klubov.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock, Czech Tourism, Rakúsko online
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa