Vianočné trhy inak: V Trnave sa prenesiete do stredoveku

2018-12-13 08:00:00 |   |    | 

Máte radi tradičné Vianoce? Zvyknete si predstavovať, ako ich asi oslavovali naši predkovia pred stáročiami? Chcete tento rok zažiť niečo špeciálne? Tak sa počas víkendu od 14. do 16. decembra 2018 vydajte do Trnavy a ochutnajte svojskú atmosféru Stredovekých adventných trhov!



 

Keď hovoríme ochutnať, myslíme skutočne ochutnať. Na Stredovekých adventných trhoch nájdete exkluzívne pochúťky od výmyslu sveta, ktoré sa postarajú o dokonalý kulinársky zážitok. Budete mať jedinečnú možnosť zistiť, čo jedli naši predkovia v stredoveku. Chutné šporheltové dolky môžete zapiť napríklad dobovým horúcim punčom.

„Ak patríte k milovníkom histórie a vždy ste túžili prežiť aspoň jeden deň v dávnej minulosti, originálne podujatie na Námestí sv. Mikuláša v Trnave je pre vás tou správnou voľbou,“ pozýva na Stredoveké adventné trhy Michaela Potočárová, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Dobové historické kostýmy sú len jednou z vecí, čo robí tieto trhy bezkonkurenčnými. Komorná atmosféra a vôňa čečiny si podmania každého. Návštevníci sa za zvuku pracovných nástrojov prenesú v čase a dozvedia sa viac aj o kováčskom remesle či výrobe mincí. Tých najmenších istotne potešia živé zvieratká, ktoré dodajú stredovekému trhu ešte výraznejšie čaro.

Ak ešte stále váhate, čo budete robiť tretí decembrový víkend, okrem Stredovekých adventných trhov môžete navštíviť aj Baziliku sv. Mikuláša. Počas decembra je táto unikátna svätyňa otvorená v upravených časoch, a to vo štvrtok, piatok a v nedeľu v čase od 10.00 h. do 12.00 h. a od 14.00 h. do 17.00 h.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Matúš Koprda
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa