Obrovský trapas bývalého ministra: Chválil sa dobrodružstvom, všetko bolo inak

2019-08-15 12:00:00 |   |    | 

Známy politik v horolezeckom výstroji hravo zdoláva takmer zvislú ľadovú stenu alpského štítu, a ešte sa popritom stíha veselo usmievať do fotoaparátu. Aspoň tak to vyzerá z fotografie, ktorú na svojom Facebooku zverejnil bývalý francúzsky minister rozpočtu Éric Woerth a pripísal k nej, že pochádza z jeho nedávneho výstupu na štít Aiguille d'Argentiére (3 901 metrov nad morom) na masíve Mont Blancu. Fotografia pôsobí ohromujúco, ale len do chvíle, kým si na nej človek nevšimne niektoré na prvý pohľad nepodstatné detaily.



 

"Čo je najzaujímavejšie, to sú tí dvaja ľudia na fotografii úplne napravo, ktorí nemajú problém stáť horizontálne," upozornil jeden z používateľov Facebooku. Fotka sa zakrátko stala virálnym hitom a politik si vyrobil veľkú hanbu. Na základe viacerých detailov z fotografie nikto nepochybuje, že ide o podvrh.

Woerth si jednoducho ľahol na sneh, medzi sebou a fotoaparátom natiahol lano, ruky a nohy si nastavil tak, aby to vyzeralo, že po zemi lezie, a výslednú fotografiu nakoniec len otočil.

Usvedčujúci je napríklad aj koniec zipsu na politikovej bunde, ktorého horizontálne nasmerovanie k ľadu dáva tiež zmysel až po tom, keď sa fotka otočí o 90 stupňov naspäť a "horolezec" sa na nej zrazu len plazí po zemi.

"Politici sú zúfalci!" komentuje Woerthov počin jeden z používateľov. "Klamú ešte aj na dovolenke!" píše ďalší.

Samotný exminister však naďalej trvá na tom, že fotka je pravá a nikto je neotáčal ani inak s ňou nemanipuloval. Na svoju obhajobu dokonca zverejnil stanovisko horského vodcu Jeana-Francka Charleta, ktorý ho pri výstupe údajne sprevádzal. Charlet tvrdí, že Woerth je "vynikajúci horolezec" a médiá, ktoré zosmiešňujú jeho fotografiu, "preukázali svoj neprofesionálny prístup".

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Twitter / Eric Woerth
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa