Saudská Arábia otvorila dvere turistom, ultrakonzervatívne púštne kráľovstvo spustilo vízový režim

2019-09-30 08:00:00 |   |    | 

Saudská Arábia po prvý raz otvorí dvere zahraničným turistom. Stane sa tak v rámci širších snáh o zníženie ekonomickej závislosti od ropy. Ultrakonzervatívne púštne kráľovstvo v piatok spustilo vízový režim pre 49 krajín a uvoľnilo prísne pravidlá obliekania sa pre ženské návštevníčky. Minister turizmu Ahmad al-Chatíb to označil za "historický moment" pre jeho krajinu.



Až doteraz boli víza prísne vyhradené len pre pútnikov, podnikateľov a zahraničných pracovníkov. "Návštevníci budú prekvapení pokladmi, ktoré im môžeme ponúknuť - päť lokalít svetového dedičstva UNESCO, živú miestnu kultúru a úchvatnú prírodnú krásu," povedal minister.

Od cudziniek nebudú vyžadovať, aby mali na sebe čierny dlhý odev abája, ktorý nosia Saudské Arabky, ženské návštevníčky však budú musieť mať slušné šaty. Obmedzenia nebudú platiť ani v prípade žien bez sprievodu na návšteve krajiny. Nemoslimom bude ale naďalej zakázané navštíviť posvätné mestá Mekka a Medina. Rovnako bude platiť aj zákaz alkoholu.

Saudská Arábia teraz dúfa v pritiahnutie zahraničných investícií do oblasti cestovného ruchu. Plánuje tiež zvýšiť podiel turizmu na hrubom domácom produkte z troch na desať percent do roku 2030 a vytvoriť milión nových pracovných miest.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa