Strašný pohľad na jedno z najkrajších miest sveta: Benátky sú opäť pod vodou!

2019-11-12 15:30:00 |   |    | 

Talianske Benátky patria k najobľúbenejším turistickým cieľom aj vďaka tomu, že sú vybudované na mnohých ostrovčekoch. To však so sebou prináša nemalé problémy, najmä keď poriadne zaprší. V týchto dňoch sú ulice a námestia mesta opäť zaliate vodou a v ohrození je aj najznámejšia pamiatka.



 

V Taliansku vládne mimoriadne zlé počasie. Na juhu sa očakávajú búrky s až 7-metrovými vlnami a na Sicílii, v Basilicate, Kalábrii a Apúlii úrady vydali výstrahu. Preventívne zavreli parky, cintoríny aj školy.

Žiaci však majú dnes a zajtra voľno aj v Benátkach. Z nedele na pondelok voda stúpla na vyše 120 centimetrov a naďalej prší, čo v kombinácii s preplneným kanalizačným systémom prináša mestu mnoho problémov.

Benátky sa rozprestierajú na približne 118  ostrovčekoch, prepojených vyše štyrmi stovkami mostov. Keď hladina stúpne, voda zaleje ulice aj námestia so vzácnymi budovami. Jednou z nich je aj nádherná bazilika sv. Marka z 11. storočia, ktorú voda poškodila už pred dvomi rokmi.

Dnes ráno okolo pol šiestej zaznela podľa talianskeho denníka Leggo v Benátkach aj neďalekej Chioggii siréna, ktorá upozornila na vysokú vodu. Okolo 23:00 sa očakáva až 140 centimetrov, pričom zajtra by mali záplavy kulminovať.

 

Meteorológovia pritom upozorňujú, že obdobie dažďov je v Taliansku každý rok dlhšie, čo súvisí s klimatickými zmenami.

VIAC FOTOGRAFIÍ NÁJDETE VA GALÉRII.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SITA/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa