Monika opisuje dovolenku v Taliansku: Cítila som sa bezpečnejšie ako u nás

2020-07-23 00:01:00 |   |    | 

Koronavírus Covid-19 úplne zmenil tohtoročné leto. Prímorské krajiny, ktoré sú závislé na príjmoch z turizmu, avizujú bezpečnosť, mnoho ľudí však zatiaľ pristupuje k dovolenkovým plánom veľmi opatrne. Naša čitateľka Monika ich obavy nezdieľa a navštívila svoje obľúbené Taliansko.



 

Taliansko patrí ku krajinám, ktoré koronavírus zasiahol najhoršie. Podľa oficiálnej bilancie zomrelo v dôsledku infekcie doposiaľ 35.045 ľudí. Situácia sa však veľmi zlepšila. - počet aktívnych prípadov v krajine klesol na 12.440 a na oddeleniach intenzívnej starostlivosti je momentálne 49 osôb, kým počas vrcholu pandémie v marci ich ležalo na týchto jednotkách viac než 4000.

Vzhľadom na priaznivý vývoj už svoje varovania pred cestou do Talianska zrušilo viacero krajín, vrátane Slovenska či Rakúska, ktoré naďalej neodporúča cestu do 32 krajín sveta vrátane balkánskych štátov, Švédska či Británie.

Napriek priaznivej situácii má množstvo Slovákov Taliansko zafixované ako nebezpečnú krajinu a svoju cestu sem zrušilo. Naša čitateľka Monika však obavy nemá. „Som milovníčkou Talianska a rok bez tejto krajiny si neviem predstaviť. Samozrejme, čakala som na pridelenie do bezpečnej zóny a hneď v ten deň som sa vydala na cestu autom,“ hovorí a opisuje svoje skúsenosti s návštevou Lignana v oblasti Furlansko-Júlske Benátky (Friuli Venezia Giulia), ktorá patrila aj v čase zúriacej pandémie k najbezpečnejším v krajine.

Zvyčajne chodíme do apartmánov, ale tento rok som zvolila hotel pri pláži s plnou penziou, aby sme nemuseli vyhľadávať potraviny a reštaurácie,“ hovorí Monika. Pri vstupe do verejných uzavretých priestorov platí povinnosť nosiť rúško a podľa Slovenky to všetci dôsledne dodržiavajú.

No keď niekde prebehnete bez rúška, nikto na vás nepokrikuje, aby ste si ho nasadili. Môžem povedať, že som sa tam cítila bezpečnejšie a príjemnejšie ako na Slovensku, kde po mne niekoľkokrát predavačka doslova vrieskala,“ tvrdí Monika.

V Taliansku je podľa nej úplne normálny život. Pláže, obchody, pešia zóny, diskotéky aj reštaurácie sú plné ľudí ako za normálnych okolností, hoci slovenskí turisti chýbajú. Domáci sú milí a turistov si vážia. „Koncom leta sa do Talianska chystám znova,“ uzatvára Monika a dovolenku v tejto krajine odporúča aj ostatným.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: archív M. I.

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa