Historické talianske mestá zaznamenali pokles turistov, znížili ceny

2020-09-25 08:00:00 |   |    | 

Historické talianské mestá poukazujú na výrazný pokles počtu návštevníkov. Zahraniční turisti sa toto leto vyhýbali tradičným "magnetom", akými sú Benátky, Florencia či Rím, na čo hotely a penzióny reagovali znížením cien.



Podľa údajov talianskeho združenia pre ochranu spotrebiteľov UNC hotely v Benátkach hlásia pokles cien o 22 %, vo Florencii o 7,5 % a v Ríme o 4,5 %. Okrem nich išli ceny nadol aj v toskánskom meste Lucca (o 13,9 %) a na jadranskom pobreží Rimini (o 10,3 %). Celkovo sa ceny v Taliansku priemerne znížili o 2,1 %.

Prezident UNC Massimo Dona hovorí o "rekordnej deflácii" v talianskej hotelierskej branži. "Vzhľadom na výrazný pokles dopytu zareagovali hotelieri znížením cien v nádeji, že tak obmedzia straty," cituje ho agentúra APA.

Menší dosah mala koronakríza na talianske pobrežné a horské rezorty. Podľa UNC stúpli ceny hotelov v oblasti Trentino o 5,3 % a v juhotalianskej Kampánii o 4,1 %. Najvýraznejší vzostup cien zaznamenali Ligúria (35 %), Amalfské pobrežie (30 %), Toskánsko a Latium (10 %).

Kto si doprial dovolenku pri mori, musel podľa združenia zaplatiť v rezortoch až o 35 % viac. Dôvodom boli opatrenia súvisiace s novým koronavírusom, napríklad dodržiavanie minimálnych vzdialeností medzi ľuďmi. Prenájom ležadla a slnečníka stál v priemere 25 až 30 eur na deň.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa