Šialené ceny v dovolenkovom raji: Burger za 30 eur a čo to nealko??

2022-07-26 12:01:00 |   |    | 

Baleáry už dávno nepatria k lacným destináciám, ostrov Ibiza však tento rok svojimi cenami prekvapil aj pravidelných návštevníkov. Za nápoje a nápoje načriete poriadne hlboko do vrecka!



 

Prví návštevníci začali na Ibizu prichádzať okolo roku 1930, skutočný turistický ruch sa však na ostrove rozbehol koncom 50. rokov, keď začali na pobreží vyrastať ubytovacie zariadenia. Už onedlho si túto destináciu obľúbili priaznivci hnutia hippie, ktorí sa slobode, voľnej láske a ľahkým drogám radi oddávali priamo na plážach.

V nadväznosti na to začali v 70. rokoch na odľahlých miestach vznikať nočné kluby, ktoré o desaťročie neskôr začali definovať tanečnú hudbu. Povesť párty miesta si Ibiza udržala dodnes, mnoho turistov sem prichádza preto, aby do rána žúrovali a cez deň oddychovali.

Pre mladých z priemerných rodín to však aj tak nie je. Hoci sa na ostrove dá nájsť za prijateľné ceny ubytovanie aj strava, pri návšteve nočných klubov siahnete hlboko do úspor. Napríklad za vstupné do obľúbeného podniku Pacha zaplatíte 30 až 70 eur (v závislosti na tom, ktorý DJ v ten večer hrá a v akom predstihu si vstupenku zakúpite) a za plechovku nealka si potom účtujú 13 eur.

Hoci väčšina reštaurácií ceny na svojich internetových stránkach neuvádza, podľa televízie CNB zaplatíte v reštaurácii pri mori za burger aj 30 eur, veľké lehátko v luxusnom plážovom klube stojí počas augusta aj päť stoviek a za VIP stôl v nočnom klube si od vás vypýtajú aj tisíce.

Reštaurácie, kluby, ubytovacie zariadenia aj taxíky tento rok poriadne zdraželi, po dvoch rokoch „suchôt“ chcú všetci rýchlo dohnať straty. Záujem je však napriek vysokým cenám obrovský, a tak si to môžu dovoliť. Tí najväčší boháči môžu napríklad dovolenkovať v luxusnom hoteli Six Sense v jednej z rozľahlých víl za 15 tisíc na noc. Alebo si rovno prenajmú celý súkromný ostrovček - za dvojnásobok.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa