Slováci sa po koronakríze vrátili k cestovaniu: Tieto destinácie sme vzali útokom

2022-10-21 12:00:00 |   |    | 

Slováci majú veľkú chuť dovolenkovať. Medzi TOP destinácie sa opäť vrátilo Turecko, druhú dovolenku trávia mnohí na Slovensku. Výrazne stúpol záujem o dovolenku v exotike, pri ktorej sú veľkou výhodou priame lety z Bratislavy a Košíc.



 

Len za prvých 9 mesiacov tohto roka dovolenkovalo o tisícky viac Slovákov ako v roku 2019. Po pandémii všetci vyhľadávajú oddych. Už to nie je len o letných dovolenkách v Stredomorí, ale stále populárnejšie sú dovolenky v exotických krajinách. „Najnavštevovanejšie prímorské destinácie sú už tradične grécke ostrovy, Chorvátsko a Cyprus. Do TOP 3 sa opäť vrátilo Turecko, ktoré je pre vynikajúci pomer ceny a kvality veľmi obľúbenou destináciou. Z pohľadu počtu cestujúcich ostali Slováci verní dovolenkám na Slovensku, ktoré sa stalo pre väčšinu z nich druhou letnou dovolenkou“, hovorí riaditeľka CK SATUR Nora Fedorová.

 

TOP 5 destinácií 2022 – Letné dovolenky

1. Grécko

2. Turecko

3. Chorvátsko

4. Cyprus

5. Egypt

 

Exotika sa počas pandémie stala veľmi atraktívnou. Za exotickými dovolenkami vycestovalo až o 50 percent viac Slovákov ako v predchádzajúcich obdobiach. Sezóna dovoleniek v exotike pritom už dávno nie je záležitosťou len dvoch či troch mesiacov, ale takmer troch štvrtín roka (od októbra do mája). Najatraktívnejšie sú termíny Vianoc, Silvestra, Veľkej noci a prázdnin.

 

TOP 5 destinácií 2022 – Dovolenky v exotike

1. Dubaj

2. Omán

3. Maldivy

4. Zanzibar

5. Mexiko

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: CK SATUR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa