VIDEO Pri páde lavíny vo Švajčiarsku zahynuli traja ľudia. O život prišiel aj 15-ročný chlapec

2024-04-02 10:00:00 |   |    | 

Medzi zosnulými v dôsledku pondelkového zosuvu lavíny vo švajčiarskom Zermatte je 15-ročný Američan, uviedla podľa agentúry DPA švajčiarska polícia. Totožnosť zvyšných dvoch obetí sa podľa nej naďalej zisťuje.



 

Rozsiahla lavína sa uvoľnila blízko vlakovej stanice Riffelberg, ktorá je súčasťou lyžiarskeho strediska Gornergrat. Po náleze trojice mŕtvych a jedného živého lyžiara polícia v pondelok večer pátranie zastavila s tým, že nemá žiadne poznatky o možných ďalších nezvestných.

Pod masami snehu okrem amerického chlapca zomreli aj muž a žena, na ich identifikácii sa ale naďalej pracuje, uviedla polícia. Zasypaným lyžiarom, ktorého sa záchranárom podarilo vyslobodiť z lavíny živého a vo vážnom stave previezť do nemocnice, je 20-ročný Švajčiar.

Denník Blick zverejnil videá zachytené lyžiarmi, na ktorých je vidieť lavína a oblaky zvíreného snehu. Na jednom zo záberov je počuť hlas, ktorý anglicky hovorí, že v mieste pádu lavíny na protiľahlom svahu hory sú štyria ľudia.

 

Podľa polície lavína zasiahla oblasť mimo zjazdovky, ktorú vyhľadávajú skúsenejší lyžiari kvôli hlbokému snehu. S ohľadom na veľké množstvo nového snehu a vietor dosahujúci silu víchrice platila v pondelok vo Švajčiarsku výstraha pred vysokým lavínovým nebezpečenstvom.

Vo Švajčiarsku v tejto zime pri dvanástich lavínových nešťastiach prišlo o život 14 ľudí. Zhruba pred troma týždňami zahynulo pri Zermatte šesť skialpinistov. Záchranári našli telá piatich z nich. Skupina sa dostala do ťažkostí kvôli zlému počasiu, jej členovia zamrzli pri teplotách hlboko pod nulou.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa