Obmedzenia na trati Zvolen - Banská Bystrica - Vrútky - Žilina

2010-11-05 09:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Od 4. novembra do stredy 8. decembra 2010, sú v úseku Banská Bystrica - Kostiviarska odrieknuté všetky vlaky osobnej dopravy a budú nahradené autobusovou dopravou...



Dôvodom je výluka železničnej trate v úseku Banská Bystrica – Kostiviarska pre výstavbu cestnej komunikácie.

V prípade zrýchleného vlaku (Zr) 1840 Strečno a osobného vlaku (Os) 7301 (z Vrútok do Banskej Bystrice) budú tieto vlaky v pracovných dňoch nahradené autobusmi v úseku Banská Bystrica – Kostiviarska - Uľanka.

Vlaky Ex 144 Detvan (odchod zo Zvolena os. st. o 7.26), Zr 1847 Šturec (odchod zo Žiliny o 5.48) a Zr 1849 Kľak (odchod zo Žiliny o 7.04) pôjdu okrem pôvodnej trasy, ktorá bude nahradená autobusmi, aj odklonovou trasou cez Kremnicu.

Železnice pre výlukové práce na koridore medzi železničnými stanicami Žilina – Nové Mesto nad Váhom nemôžu zaručiť všetky prípoje v železničných staniciach Žilina, Vrútky, Banská Bystrica a Zvolen.

 

Náhradné zastávky pre náhradnú autobusovú dopravu:

 

  • autobusy budú pristavené v železničných staniciach Banská Bystrica, Kostiviarska a Uľanka pred výpravnou budovou,
  • zastávka náhradnej autobusovej dopravy pri Os 7301 bude v Kostiviarskej na hlavnej ceste, na autobusovej zastávke Banská Bystrica – „Kostiviarska, žst“

 

Lôžkový vozeň WLAB 379 ČD nebude radený vo vlakoch:

 

  • Zr 1847 Šturec - na trati Vrútky – Banská Bystrica – Sliač kúpele. Cestujúci so zakúpeným lôžkovým lístkom do Banskej Bystrice, Sliača kúpeľov a Zvolena budú prepravení v lôžkovom vozni odklonom cez Kremnicu s príchodom do Zvolena os. st. o 7.58 alebo môžu v železničnej stanici Vrútky prestúpiť do vozňov, ktoré pokračujú do Kostiviarskej, s prestupom do náhradnej autobusovej dopravy. Cestujúci do Martina a Turčianskych Teplíc budú prepravení v lôžkovom  vozni.
  • Zr 1849 Kľak - na trati Žilina - Vrútky – Banská Bystrica – Sliač kúpele. Cestujúci so zakúpeným lôžkovým lístkom do Banskej Bystrice, Sliača kúpeľov a Zvolena budú prepravení v lôžkovom vozni odklonom cez Kremnicu s príchodom do Zvolena o 9.15 alebo môžu v železničnej stanici Žilina prestúpiť do vozňov, ktoré pokračujú do Kostiviarskej, s prestupom do náhradnej autobusovej dopravy. Cestujúci do Vrútok, Martina a Turčianskych Teplíc budú  prepravení v tomto lôžkovom vozni.
  • Zr 1846 Šturec - na trati Sliač kúpele – Banská Bystrica. Cestujúci, ktorí majú zakúpené lôžkové lístky zo staníc Banská Bystrica, Sliač kúpele a Zvolen ich môžu použiť na prepravu do Zvolena a už nastúpiť do lôžkového vozňa vo Zvolene alebo môžu cestovať v pôvodnej trase vlaku Zr 1846 vo vozňoch na sedenie s prestupom do náhradnej autobusovej dopravy v Banskej Bystrici. Do lôžkového vozňa si prestúpia v Železničnej stanici Diviaky.

 

Vo vlakoch:

 

  • Zr 1840 - na trati Zvolen –  Diviaky,
  • Ex 144 - na trati Zvolen –  Vrútky,
  • Zr 1842 - na trati Zvolen –  Žilina,
  • Ex 231 - na trati Banská Bystrica  - Zvolen os. st.,
  • Zr 1845 - na trati Banská Bystrica  - Zvolen os. st.
    nebudú radené miestenkové vozne, vozeň 1. triedy, oddiel pre cestujúcich s obmedzenými pohybovými schopnosťami, reštauračný vozeň a pojazdná úschovňa batožín.

 

Vo vlakoch:

 

  • Zr 32501 - na trati Vrútky – Kremnica - Zvolen (prípoj od vlaku Zr 1847),
  • Zr 32503 - na trati Žilina - Vrútky – Kremnica - Zvolen (prípoj od vlaku Zr 1849)
    bude radený jeden vozeň na sedenie pre cestujúcich.

 

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach železníc alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

 

Zdroj/autor: zssk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa