Ako sa čo najefektívnejšie zbaliť na malú túru i väčšiu výpravu

2019-07-29 08:00:00 |   |    | 

Niekedy je oveľa dôležitejšie vedieť, čo si nezbaliť. Ak patríte medzi ľudí, ktorí chodia na výpravy so zbytočne ťažkým vakom, alebo im, naopak, stále niečo dôležité chýba, pozorne čítajte ďalej.



 

Dvakrát meraj, raz pokojne zmokni

Každý skúsený a obozretný dobrodruh by mal rátať s faktom, že v mnohých oblastiach sveta sa počasie dokáže zmeniť v priebehu pár minút. A tomu prispôsobiť aj svoju výbavu.

Nezabudnite si na svoje výpravy vždy zbaliť pohodlné nohavice, aspoň 2 krátke tričká, bundu, jednu tenšiu prechodnú bundu, náhradné ponožky a podstatná je taktiež pevná obuv.

Ideálny kus oblečenia sú odzipsovacie nohavice, ktoré za pár sekúnd zmeníte na kraťasy a naopak. Tak isto oceníte košeľu s vyhŕňacím rukávom, ktorá sa za pár sekúnd zmení z dlhej na krátku.

Mať v každom prípade náhradný kus oblečenia hneď poruke je na nezaplatenie. Navyše, ak niekomu z vašej výpravy niečo chýba, viete mu okamžite pomôcť.

Na výlety na miesta s premenlivým počasím sa hodí napríklad bunda DETROIT.


 

Ako si doplniť energiu?

Každý gram potravy navyše síce sľubuje zásobu joulov potrebných na výkon, dávajte si však pozor, aby ste vynášaním jedla nespálili viac, ako si ním dokážete doplniť energie. Odporúčame vodu, termosku s čajom a dehydrovanú stravu, ktorá nezaberá veľa miesta a neváži veľa, ale zato na dlho zasýti. Pri nocovaní sa oplatí mať zbalený aj varič.

Správny dobrodruh sa na výprave nezaobíde bez kvalitného noža. Odporúčame nôž BUSHMAN HUNTER.

 

Na polovicu a opäť na polovicu? Takto miesto neušetríte!

Dobrodruh si vie zrátať dve a dve a je skúsený nielen v teréne, ale už aj pri balení. Najviac miesta ušetríte, ak veci nebudete skladať do obdĺžnikových tvarov, ale jednoducho veci preložíte na polovicu a potom zrolujete. A ešte jeden baliaci tip: viete, koľko maličkostí viete ukryť do topánok, a ušetriť tak nejaké miesto navyše?

 

Menej niekedy znamená neprísť o viac

Neberte si so sebou príliš veľkú hotovosť, nepoužívajte SD karty s príliš veľkou kapacitou a nedržte všetky peniaze, doklady a iné cennosti na jednom mieste. Ak by sa vám po ceste niečo nepríjemné prihodilo, eliminujete tak straty a znižujete riziko, že prídete o všetko naraz.

Majte vždy všetky dôležité veci poruke na bezpečnom mieste. Doklady, nožík či peniaze ukryjete do trojštvrťových kapsáčov BARROW II.

Nenoste si zbytočne jedlo. Zaberá miesto, môže sa pokaziť a prichádzate o možnosť spoznať tamojšie chute. Ak si neviete vybrať medzi niekoľkými podnikmi, vždy choďte tam, kde je plno a kde vidíte jesť miestnych. Tam určite varia dobre.

 

Iný kraj, iná elektrina?

Ak cestujete mimo strednej Európy, myslite na to, že často narazíte na zásuvky, do ktorých svoje nabíjačky a spotrebiče nezapojíte. Kúpte si adaptér a vopred si zistite všetky odlišnosti, ktorými na vás v novej krajine čakajú.

 

Chýba vám posledný kúsok alebo doplnok do výletného outfitu? Navštívte e-shop bushmanoriginal.sk a určite si nájdete niečo podľa svojho vkusu.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Bushman
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa