Zaujímavosti, atrakcie

Úplná apokalypsa: Najdesivejšie mesto duchov je v Turecku

Úplná apokalypsa: Najdesivejšie mesto
2023-12-13 00:00:00

Nemá more ani nádherné pláže. Napriek tomu chceli z Burj al Babas urobiť top dovolenkovú destináciu pre Arabov. Pri tureckom meste Mudurnu im chceli ponúknuť dokonalú oázu pokoja, kde by mali k dispozícii všetko pre dokonalý relax. Osud to však zariadil inak a v súčasnosti je z luxusnej štvrte len mesto duchov, ktoré paradoxne priťahuje pozornosť množstva turistov. viac »

Obrovský poklad: Neďaleko Kolosea objavili dom z čias staroveku, zdobí ho jedinečná mozaika

Obrovský poklad: Neďaleko Kolosea
2023-12-12 18:00:00

Talianski archeológovia objavili neďaleko rímskeho Kolosea niekoľko miestností domu z čias starovekého Ríma. Steny tohto domu sú zdobené jedinečnou mozaikou z mušlí, mramoru a vzácneho skla, uviedlo v utorok talianske ministerstvo kultúry. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a DPA. viac »

V Iraku objavili dva staroveké chrámy na sebe: Spájajú sa s Alexandrom Veľkým

V Iraku objavili dva
2023-12-12 12:00:00

Archeológovia na juhu Iraku objavili počas vykopávok dva staroveké chrámy postavené jeden na druhom. Novší z chrámov je spojený s Alexandrom Veľkým a Herkulom. TASR informuje na základe správy servera Live Science. viac »

Pred 160 rokmi sa narodil Edvard Munch, priekopník expresionizmu

Pred 160 rokmi sa
2023-12-12 09:00:00

Za asi najslávnejší obraz Edvarda Muncha Výkrik zaplatil americký miliardár Leon Black v roku 2012 rekordných 120 miliónov dolárov. Predchádzajúci rekord za umelecké dielo predané na aukcii vytvoril obraz Pabla Picassa Akt so zelenými listami a bustou, ktorý v roku 2010 v vydražili za 106,5 milióna dolárov. Od narodenia nórskeho maliara Edvarda Muncha, priekopníka expresionizmu, uplynie v utorok 12. decembra 160 rokov. viac »

Z hotelovej izby zmizol prsteň za 750.000 eur: Neuveríte, kde ho našli!

Z hotelovej izby zmizol
2023-12-11 15:00:00

Klientka jedného z luxusných parížskych hotelov sa v piatok obrátila na parížsku políciu, aby vyšetrila stratu diamantového prsteňa v hodnote 750.000 eur z jej hotelovej izby. Prsteň sa ale nakoniec podarilo zamestnancom hotela v nedeľu objaviť, a to vo vysávači. Informoval o tom denník Le Parisien. viac »

Jediná chyba a všetci mohli byť popravení: Fascinujúci príbeh úteku z KĽDR

Jediná chyba a všetci
2023-12-11 12:00:00

Na jar tohto roku sa pánovi Kimovi podaril zdanlivo nemožný útek zo Severnej Kórey. Utiekol po mori s celou svojou rodinou - tehotnou manželkou, matkou, rodinou svojho brata a urnou s popolom ich otca, napísal spravodajský server BBC News. viac »

Odkryte tajomstvá dávnej minulosti. Archeologické parky odhaľujú, ako žili naši predkovia

Posvätné mesto Teotihuacán, Mexiko
2023-12-11 00:00:00

Archeologické parky sú nedoceneným klenotom, ktorý vám najlepšie odhalí tajomstvá histórie jednotlivých krajín. Vďaka pozostatkom bývalých obydlí môžete fantazírovať o tom, ako tam kedysi žili ľudia a na rozdiel od skanzenov, ktoré sa zameriavajú na architektúru z nedávnych dejín, tu sa ponoríte do skutočne hlbokej minulosti. viac »

OBRAZOM: Najväčším pestovateľom štipľavých čili papričiek je India

OBRAZOM: Najväčším pestovateľom štipľavých
2023-12-10 12:00:00

Čili je jednou z najdôležitejších poľnohospodárskych plodín v Indii, kde sa pestuje na viac ako 8 miliónoch hektárov pôdy. Štipľavé papričky sú nielen zdrojom príjmu pre milióny farmárov, ale aj neoddeliteľnou súčasťou indickej kuchyne a kultúry. Používajú sa ako korenie, farbivo, konzervant aj liek. viac »

Zbohom nudnému dizajnu: Najzaujímavejšie lavičky sveta skrývajú zaujímavé príbehy

Zbohom nudnému dizajnu: Najzaujímavejšie
2023-12-08 00:00:00

Všimli ste si už niekedy počas prechádzky v mestách, aké nezvyčajné lavičky ich často zdobia? Už dávno nie sú len nudnými pomôckami na posedenie po únavnom dni. Často majú originálny dizajn, ktorý na prvý pohľad osloví turistov a ako bonus im navyše ponúknu aj zaujímavý príbeh, ktorý sa skrýva za ich vznikom a návrhmi. viac »

Veľké porovnanie cien: Najlacnejšie vianočné trhy si užijete v Krakove

Veľké porovnanie cien: Najlacnejšie
2023-12-07 00:00:00

Všetci sme si už akosi zvykli, že pri návšteve vianočných trhov musíme siahnuť hlboko do vrecka. V Bratislave napríklad zaplatíte za pohár vareného vína či kúsok štrúdle okolo troch eur a klobása alebo cigánska pečienka vás vyjde na viac než dvojnásobok. Pozrite sa, s akými cenami treba počítať, ak sa čarovnú atmosféru adventu vyberiete vychutnávať do iných európskych krajín. viac »

Nešťastnej žene sa let poriadne predražil: Obrovská pokuta za nezjedený sendvič!

Nešťastnej žene sa let
2023-12-05 13:00:00

Neznalosť neospravedlňuje. Svoje o tom vie aj istá dôchodkyňa, ktorá cestovala z novozélandského mesta Christchurch do austrálskeho Brisbane. Za nedojedený kurací sendvič zaplatila poriadne mastnú pokutu! viac »

Milenci nechávajú v Grand Canyone zámky, láska ľudí ohrozuje zvieratá

Milenci nechávajú v Grand
2023-12-04 09:00:00

Pripevniť spoločne visiaci zámok na niektorom z verejných miest sa v posledných desaťročiach stalo symbolom večnej lásky po celom svete. Zamilované páry spečaťujú svoje vzájomné záväzky zamknutím zámku a kľúč potom hodia do vody, napísal spravodajský server The Washington Post. viac »

Slováci strávili deň s kmeňom Mentawai: Potetovaní domorodci žijú jednoducho, ale krásne

Slováci strávili deň s
2023-12-02 14:00:00

Pod indonézskym ostrovom Sumatra na Mentavajských ostrovoch hlboko v dažďovom pralese dodnes žije tradičným životom kmeň, ktorý dostal prezývku „kvetinkoví ľudia“ či „šťastní ostrovania“. Verí sa, že patria k najstarším kmeňom v Indonézii. viac »

Zadarmo po Japonsku? Cyperský youtuber žne kritiku za video o svojich podvodoch

Zadarmo po Japonsku? Cyperský
2023-12-02 12:00:00

Cyperský youtuber sa stal terčom kritiky po tom, čo na svoj kanál vložil video nazvané "Cestoval som zadarmo po Japonsku". Obyvateľov Japonska, kde sa vysoko cenia dobré mravy, veľmi pobúrilo, že Fidias Panajotu cestoval vo vlakoch načierno, žobral a vkradol sa do päťhviezdičkového hotela, kde si doprial zadarmo raňajky. viac »

Býčie zápasy sú španielskym národným dedičstvom: Zakazovala cirkev koridu márne?

Býčie zápasy sú španielskym
2023-12-02 00:00:00

Nikto z tisícov divákov napätím ani nedýcha. Schyľuje sa k záveru niekoľkohodinového boja. Stojí tu zranený, ale stále silný býk a proti nemu torero v pestrom, zlatom vyšívanom oblečení s červenou muletou v ruke. O chvíľu konečne potečie všetkými očakávaná krv. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa