Kam cez víkend

Svetový deň cestovného ruchu sa blíži: Aké oslavy pripravuje Slovensko?

Svetový deň cestovného ruchu
2016-09-23 11:00:00

Svetový deň cestovného ruchu si každý rok pripomíname 27.septembra. Jeho účelom je podpora a zvýšenie povedomia o význame turizmu, jeho sociálnych, kultúrnych, politických a ekonomických hodnotách a jeho prínose pre celkový rozvoj spoločnosti. Aj tento rok sa k celosvetovým oslavám pripája aj Slovensko a v každom kraji pripravuje zaujímavé podujatia. viac »

Skvelý víkendový tip pre milovníkov kvetov: Jesenná záhradná slávnosť na zámku

NOVINKA: Jesenná záhradná slávnosť
2016-09-16 08:00:00

Počas dvoch septembrových víkendov si prídu na zámku Schloss Hof na svoje všetci milovníci rastlín i vášniví záhradkári. Jesenná záhradná slávnosť s rozmanitým programom pre malých i veľkých zažije tento rok svoju premiéru. viac »

Záver týždňa v znamení vína a rytierov: Pozrite si TIPY NA VÍKEND

Záver týždňa v znamení
2016-09-05 08:00:00

Počasie nám sľubuje jeden z posledných slnečných víkendov v tomto roku a bola by škoda zostať doma. Na viacerých miestach Slovenska je pritom pripravených viacero zaujímavých podujatí. Pozrite si naše tipy na víkend a inšpirujte sa. viac »

Víkend v spoločnosti hviezd: Liptovský Hrádok oslavuje 700. výročie

Liptovský Hrádok oslavuje 700.
2016-09-05 08:00:00

Prvá písomná zmienka o Liptovskom Hrádku je stará už 700 rokov. Už dnes pri tejto príležitosti čaká najmenšie liptovské mesto atraktívny sprievodný program. Až do nedele prevedie návštevníkov cez históriu mesta až po jeho súčasnosť, pripravené sú tri výstavy, športové súťaže, deň Horskej záchrannej služby, folklórne vystúpenia, atrakcie pre deti aj viaceré koncerty. viac »

Po stopách našich predkov: Toto je 12 najlepších skanzenov Slovenska

Po stopách našich predkov:
2016-09-01 12:00:00

Každý z nás by mal poznať históriu svojej rodnej krajiny. Slovensko nám to umožňuje rôznymi spôsobmi. Veľa zaujímavého sa dozviete v našich slávnych hradoch aj v múzeách, ktoré zhromažďujú vzácne artefakty z dejín. Ak však chcete vedieť, ako sa žilo obyčajným ľuďom, navštívte jeden zo slovenských skanzenov. Nájdete ich v každom kúte našej nádhernej krajiny. viac »

Tip na víkend: Moderné lietadlá aj historické koče

Na Letisku Sliač sa
2016-08-26 08:00:00

Piaty ročník Medzinárodných leteckých dní SIAF 2016 sa uskutoční 27. a 28. augusta. Na Letisku Sliač sa predstaví 50 účastníkov z 13-tich krajín na viac ako 80-tich strojoch. Národný žrebčín Topoľčianky zas pripravuje rozlúčku s letom, potrvá od 27. augusta do 1. septembra. Už zajtra program odštartuje vytrvalostnými pretekmi na dostihovej dráhe žrebčíne, vstup je zdarma. viac »

Štúrovo a Ostrihom – tá správna kombinácia na predĺžený výlet

Štúrovo a Ostrihom –
2016-08-18 12:00:00

Pri voľbe dovolenky na Slovensku vedú medzi turistami predovšetkým pobyty v horách, ktoré sú spojené s turistickými vychádzkami. Hneď po nich sa dovolenkári zameriavajú na oddych v kúpeľných mestách alebo v blízkosti vodných parkov, kde si užijú dostatok letnej zábavy. Skvelou alternatívou je preto predĺžený víkend v Štúrove, ktorý navyše môžete spojiť s návštevou nádherného Ostrihomu. viac »

Tip na víkend: Rimavská Sobota ponúka gotickú cestu a krásnu prírodu

Tip na víkend: Rimavská
2016-08-05 12:00:00

Juh Slovenska stále patrí k menej prebádaným turistickým regiónom Slovenska. Je to škoda - aj tu nájdete množstvo zaujímavých miest, ktoré stoja za víkendovú návštevu. Dnes sa vyberieme na výlet do Rimavskej Soboty a jej okolia, kde nájdete gotickú cestu, niekoľko múzeí, ale aj zopár tipov na jednoduchšie túry. viac »

Pozvánka na nedeľu: Folklór vo Vlkolínci

História Liptova opäť ožije
2016-07-28 08:00:00

Vlkolínec, jediný živý skanzen na Liptove, zapísaný v zozname Svetového dedičstva UNESCO, pripravil na 31. 7. 2016 folklórne podujatie Nedeľa vo Vlkolínci. Počas celého dňa bude možné vidieť workshop remeselníkov, pre návštevníkov sú pripravené tvorivé dielne aj detské divadielko. Folkloristi zo súboru Liptov zatancujú a zaspievajú a o zábavu sa postarajú aj folkoví umelci. viac »

Tip na víkend: Svetové leto v Bešeňovej prinesie na Liptov módnu šou

Svetové leto v Bešeňovej
2016-07-27 08:00:00

Bešeňová bude žiť počas dňa benátskym karnevalom, talianskymi hitmi na želanie, exkluzívnou módnou šou, ale aj talianskou večerou zážitkov. Návštevníci GINO PARADISE Bešeňová sa v sobotu 30. júla prenesú na módne milánske móla nielen pomyselne, ale aj doslova. V rámci Talianskych dní ochutnajú národné špeciality, užijú si saunové ceremoniály, ale hlavne môžu obdivovať ladné krivky známych osobností na 4. ročníku úspešnej Fashion show. Tešiť sa môžu aj na Majka Spirita, Zuzanu Haasovú a ďalších. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa