Keď v Brazílii odpískajú posledný zápas, kam sa vyberiete? Po futbale zájdite na najznámejšie miesta

2014-07-09 09:00:00 |   |    | 

Tisíce fanúšikov smerujú toto leto do Južnej Ameriky. Brazília ich pritiahla na najväčší futbalový sviatok. Určite by však bolo veľkou škodou, ak by tento pobyt zredukovali len na cestu z hotela na štadión. V tejto krajine sa nachádza veľa krásnych miest a atrakcií, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. Prinášame vám preto zoznam tých najzaujímavejších, ktoré nájdete v blízkosti futbalových svätýň.



V Brazílii to v dnešných dňoch priam vrie. Ak chcete vedieť, čo je práve aktuálne a čo sa na štadiónoch MS vo futbale aj mimo nich deje, pozrite si stránku športky.sk. Tam nájdete tie najnovšie a najzaujímavejšie správy.  

 

Socha Krista Spasiteľa, Rio de Janeiro

Ak hovoríme o bývalom hlavnom meste, nemôžeme zabudnúť na dominantnú sochu Ježiša Krista. Musíte sa k nej síce dostať po stúpaní do prudkého vrchu Corcovado, no za ten pohľad vám to istotne stojí. Úžasný výhľad patrí k tým najkrajším v Brazílii. Uvidíte nielen veľkú časť mesta, ale aj krásnu prírodu, ktorá ho obklopuje. Socha chráni obyvateľov Ria de Janeira od roku 1931. Je vysoká 30 metrov a je jedným z najvýznamnejších kresťanských pamätníkov. Symbolicky má vyjadriť súcit a podporu s touto krajinou a stala sa zároveň aj významným pútnickým miestom.

 

Múzeá, Brasília

Súčasné hlavné mesto pokladali mnohí ľudia za malý zázrak. Vzniklo totiž takmer z ničoho a postavené bolo do troch rokov. Malou chybičkou však je, že tam nenájdete žiadne historické zaujímavosti. Namiesto toho však môžete obdivovať novodobú architektúru. Veľkým tromfom sú múzeá. V Brasílii ich nájdete až 24 a na výber máte medzi historickými, etnickými, ale aj podľa rôzneho prírodného alebo záujmového zamerania.

Vodopády Iguazu

Toto je síce výlet na dlhšiu trasu, no je nepochybne silným zážitkom. Vodopády Iguazu ležia deväť hodín jazdy autom od mesta Curitiba, kde sa nachádza ďalší z majstrovských štadiónov. Rozprestierajú sa na hranici s Argentínou, ktorej patrí ich väčšia časť. Prechádzajú cez prales a patria medzi najväčšie vodopádové komplexy vo svete. Predstavujú neskutočnú silu a patria medzi najkrajšie miesta Južnej Ameriky. Podľa legendy vznikli tak, že sa boh menom Iguazu rozzúril na svoju dcéru, ktorá utekala s milencom a do cesty im postavil takúto prekážku.

Katedrála Da Sé, Sao Paulo

Majestátna katedrála má síce dlhú históriu, no definitívne bola dokončená až koncom minulého storočia. Stojí na pôvodnom mieste menších kostolíkov, ktoré ešte vtedy stáli v malej dedinke Sao Paulo. Postupne sa pretransformovali až na túto majestátnu neskoro gotickú stavbu. Cestu k nej lemuje aleja vysokých paliem. V jej tesnej blízkosti sa nachádzajú aj krásne fontány. Interiéry sú štylizované do modernejšieho štýlu. Jeho súčasťou sú aj krypty cirkevných hodnostárov. Pýchou katedrály je obrovský na objednávku vyrobený orgán, ktorý je najväčší na tomto kontinente.

Praca José de Alencar, Fortaleza

Mesto Fortaleza leží pri oceáne, takže pokiaľ sa práve nekoná nejaký zaujímavý zápas, môžete si ísť oddýchnuť na nádhernú pláž. Keď však chcete zažiť tú pravú Brazíliu, musíte si vychutnať typický ruch ulíc. Vo Fortaleze si to namierte na Praca José de Alencar. Ide nielen o najkrajšiu zelenú časť mesta, ale zároveň sa tam nachádza najviac umelcov. Je to taký kultúrny karneval, ktorý sa koná každý deň a človek nevie, kde sa ma rýchlo pozerať, aby stihol vnímať všetku tú pestrosť.

 

Rua Goncalo de Carvalho, Porto Alegre

Jedna z najnezabudnuteľnejších ulíc na svete. Má presne pol kilometra a netradičná je v tom, že po oboch jej stranách nasadili nahusto listnaté stromy. Tie sú natoľko rozvetvené, že sa ich konáre v strede spájajú a vytvárajú nádherný tunel. Fantastický pohľad je na ňu nielen počas prechádzky, ale aj z vyhliadky z niektorej z budov, vyzerá ako dlhá zelená pokrývka rozrasteného mesta.

 

Historické centrum, Salvador

Nádherné budovy bohatého zdobenia a vysokej historickej hodnoty sa stali pamiatkou chránenou organizáciou UNESCO. Toto historické centrum sa nachádza v tesnej blízkosti pobrežia, takže si môžete vychutnať naozaj krásny pohľad na okolie. V minulosti sa tam nachádzal prvý trh s otrokmi, no dejiny napísali v tejto oblasti aj oveľa krajšie príbehy. Salvador zažil najväčší rozmach počas osídlenia Portugalcami. Jednotlivé budovy nadobudli nový ráz a centrum začalo pomaly rozkvitať a vykúzlilo krásnu prímorskú atmosféru.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa