Langkawi tvorí až 104 ostrovov, skvelú dovolenku sľubujú po celý rok

2022-11-16 12:30:00 |   |    | 

Neďaleko Malajzie sa nachádza jedno z najznámejších súostroví v tomto regióne. Langkawi pozostáva zo 104 ostrovov, ktoré prinášajú rôzne turistické lákadlá. Hlavnou atrakciou je samotná príroda. Nájdete tu nádherné vodopády, ale aj pláže, na ktorých si môžte oddýchnuť. Veľkou výhodou je, že sa tam môžete vybrať na dovolenku kedykoľvek, pretože počasie a možnosti na relax sú ideálne v podstate hocikedy počas roka.



 

Visutý vyhliadkový most

Jednou z hlavných atrakcií je most Langkawi Sky. Uvidíte na ňom nielen dokonalé majstrovstvo architektúry, ale taktiež krásnu prírodu dažďového pralesa v okolí. Most meria 124 metrov, má tvar poloblúka a je určený iba pre chodcov. Hlavná trasa sa nachádza v nadmorskej výške 700 m n. m., vďaka čomu uvidíte viaceré hlavné atrakcie v regióne.

Turisti majú radi prechádzku po moste aj kvôli tomu, že tam panuje chladnejšie počasie ako na zvyšku ostrovov. Počas horúcich dní tam povieva príjemný osviežujúci vánok. Ak máte chuť, môžete sa poprechádzať aj v dolnej časti a prejsť sa po niektorom z turistických chodníkov. K mostu sa najlepšie dostanete pomocou lanovky, ktorá patrí k ďalším zaujímavým atrakciám. Počas cesty uvidíte pobrežie a hustý les pod vami. Most je otvorený v priebehu celého roka, každý deň okrem nedele.

 

Prechádzky džungľou

Veľkou výhodou dovolenky na Langkawi je, že sa môžete vybrať v podstate kamkoľvek a všade natrafíte na kus nádhernej prírody. Najväčšou perlou sú dažďové pralesy, kde si môžete pozrieť vzácne rastliny a stromy. Nachádza sa tam tiež adrenalínové centrum, ktoré ponúka dobrodružnú cestu lesom. Okrem turistického chodníka totiž budete musieť zdolať aj lezecké časti, budete sa spúšťať zaistení na lane a taktiež prejdete po rôznych rebríkoch a schodíkoch.

Ďalšia zaujímavosť je v pralese Mat Cincang. Tam sa dostanete do časti, kde voľne žijú opice, ktoré sa budú usilovať o vašu pozornosť. Okrem nich tam uvidíte motýle, veveričky a rôzne druhy vtákov. Vašu prechádzku zavŕšite pri vodopáde Temurun, ktorý je vysoký 200 metrov a patrí medzi najkrajšie prírodné atrakcie na ostrovoch. Domáci k nemu často chodievajú na piknik.

 

Dataran Lang

Námestie Dataran Lang je známe vďaka veľkej soche orla. Sochár ho zachytil v momente, keď sa snaží vzlietnuť. Má rozprestreté krídla a hrdo tróni na vysokom podstavci. Symbolicky tak chráni obyvateľov Langkawi. Na námestie a k soche sa najlepšie dostanete pomocou trajektu, ktorý premáva medzi tunajšími ostrovmi. Okolo vtáka sa nachádzajú viaceré podniky a známe atrakcie. Ľudia sa tam často chodia prechádzať k prístavu, kde si užívajú príjemné chvíle s blízkymi. Odtiaľto sa dostanete aj k miestnemu múzeu a ďalším zaujímavostiam.

 

Gunung Raya

Na jednotlivých ostrovoch nájdete viacero krásnych vyhliadok. Jedna z nich sa nazýva Gunung Raya a je situovaná na najvyššom vrchu na Langkawi. Podľa legendy je údajne toto miesto prekliate. Kedysi tam žil obor Mat Raya, ktorý často chodieval na vychádzku na túto vyhliadku. Raz však počas nej zomrel a odvtedy tam vraj niekedy straší. Keď sa vyberiete na vrch kopca cez tunajší les, pripravte sa na stretnutia s rôznymi živočíchmi. Uvidíte tam napríklad rôzne druhy opíc, líšky, ale aj orly. Najkrajšie výhľady opäť ponúka na svitaní a pri západe slnka.

 

Podmorský svet s 15-metrovým tunelom

Na Langkawi nie je úžasný pohľad iba z vyhliadok, ale aj na jeho podmorský svet. Keďže sa pod hladinou nachádza množstvo pestrých živočíchov, využili to na postavenie vodného sveta, v ktorom môžete obdivovať jedinečné žraloky, morské korytnačky, tulene, morské koníky a množstvo pestrofarebných rybiek. Najväčším zážitkom je 15 metrov dlhý tunel, kde budete prechádzať v obklopení týchto úžasných živočíchov.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa