Fidži kedysi strašilo kanibalizmom. Dnes láka dovolenkárov na atraktívnu turistiku

2023-10-24 00:00:00 |   |    | 

V minulosti sa bádatelia a cestovatelia pozerali na Fidži s bázňou. Tunajšie kmene zastávali rôzne náboženstvá a v niektorých z nich sa pestoval aj kanibalizmus. Z obavy o vlastné životy sa im preto vyhýbali prví turisti, ktorí cestovali po svete. No táto krásna krajina s tým už dávno nemá problém, preto sa môžete pustiť do jej skúmania.



 

Plavba Modrá lagúna

Fidži sa môže pochváliť najmä nádhernou prírodou. Pobrežie s palmami a krásnymi plážami je niečo, na čo tak skoro nezabudnete. Nachádzajú sa tam aj viaceré krásne lagúny a zátoky, ideálne na kúpanie a relax. Najlepšie ich spoznáte počas plavieb, ktoré ponúkajú tunajší tour operátori. Počas tej s názvom Modrá lagúna uvidíte viaceré ostrovy ako Yasawa a Mamanuca a doplavíte sa aj do úžasných lagún, kde môžete stráviť takmer celý deň. Vybrať sa dá z rôznych alternatív. Môžete ísť iba na jednodňovú okružnú plavbu, alebo si rezervujte pobyt na viacero nocí, počas ktorého preskúmate väčšiu oblasť. Program na lodi býva často veľmi idylický. Väčšinu dní sa môžete venovať plávaniu, potápaniu a navštívite tiež niekoľko menších dediniek. I kvôli tomu sú medzi turistami tak veľmi obľúbené.

 

Trhovisko v Suve

Hovorieva sa, že ak chcete spoznať nejakú krajinu, mali by ste sa vybrať na miestne trhovisko. Tam totiž zažijete a zistíte všetko, čo by ste chceli o nej vedieť. Predovšetkým je to však veľká prehliadka gastronómie. Uvidíte, aké plody tam dokážu dopestovať a z akých hlavných potravín sa skladá ich tradičná kuchyňa. Spoznáte tiež miestne zvyklosti a sledovať domácich pri komunikácii s ostatnými. Je to úžasný minisvet, ktorý by ste si nemali nechať nikde ujsť. Na Fidži nájdete takéto miesto v metropole Suva, kde dokonca organizujú aj prehliadky so sprievodcami, ktorí vám vysvetlia taje tohto trhoviska. Po jeho preskúmaní sa vyberte aj do centra, ktoré je známe vďaka jeho historickým budovám. Taktiež tu nájdete najlepšie múzeá v krajine a nevynechajte ani možnosť výletov na predmestia s nádhernou prírodou.

 

Ostrov Denarau

Ak uprednostňujete klasické pobytovky pri mori, v tom prípade sa zamerajte na ostrov Denarau, kde sa nachádza dokopy deväť hotelov, patriacich aj do medzinárodných známych sietí. Taktiež je to ideálne miesto pre nakupovanie, zábavu a športovanie. Dokopy tam nájdete štyridsať reštaurácií, ktoré ponúkajú prioritne miestnu gastronómiu, ale aj medzinárodné kuchyne. Keď máte chuť, môžete si zájsť na golf alebo na lekciu tanca a konajú sa tam tiež rôzne predstavenia, ktoré približujú miestnu kultúru. Spravte si čas aj na oddych vo výborných kúpeľoch s masážami a inými procedúrami.

 

Jaskyňa hadieho boha

Fidži ponúka aj niekoľko zaujímavých prírodných atrakcií. Ich špecialitou sú jaskyne, pričom viaceré z nich sú voľne prístupné pre verejnosť. Veľmi obľúbené sú tie, ktoré sa nachádzajú priamo pri mori, pretože majú krásnu atmosféru. Medzi nimi vyniká najmä Jaskyňa hadieho boha. Svoje pomenovanie dostala podľa šestice stalaktitov, ktoré svojím tvarom pripomínajú hadie hlavy. Veľmi dôležitú úlohu zohrala počas vojen, pretože tunajší obyvatelia sa tam chodili skrývať do bezpečia tmavého labyrintu, kde boli dobre chránení pred vojakmi.

 

Varenie s horúcimi kameňmi

Počas dovolenky v tejto krajine by ste mali ochutnať aj tradičné špeciality, ktoré pripravujú unikátnym spôsobom varenia v zemnej peci. Robia sa zo zmesi bravčoviny, kuraciny, morských plodov a zeleniny, ktorá sa dobre dochutí. Ak sa pripravuje tradičným spôsobom, zabalí sa do banánového lista, modernejšou alternatívou je alobal. „Balíček“ sa vloží do zemnej pece a obloží horúcimi kameňmi, pomocou ktorých sa pomaly varí niekoľko hodín.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa