Plávajúce mesto zábavy: Predstavujeme najväčšiu výletnú loď sveta

2021-05-04 10:01:00 |   |    | 

Obrovská šmykľavka, zipline či takmer 30 reštaurácií. To všetko sľubuje výletná loď Wonder of the Seas, ktorá vypláva už budúci rok. So svojimi rozmermi a kapacitou takmer 7000 hostí bude najväčšou na svete.



 

Fanúšikovia výletných lodí sa dočkali. Spoločnosť Royal Caribbean konečne zverejnila detaily plavidla, ktoré konštruujú vo francúzskom Saint-Nazaire, aby na more vyplávalo približne o rok. Loď Wonder of the Seas bude skutočne Zázrakom morí.

Na dĺžku meria 362 metrov, na šírku 64 a celkovo 2867 kajút poskytne ubytovanie pre 6988 hostí. O ich maximálne pohodlie sa bude starať personál v počte 2300. Na 18 palubách budú mať čo robiť!

 

Výletná loď je rozdelená do ôsmich zón s rôznymi aktivitami:

Central Park – prvý živý park na mori s vyše 20.000 rastlinami bude oázou pokoja, ale tiež domovom niekoľkých luxusných butikov a reštaurácií, kde vám večere spríjemní živá hudba.

Boardwalk – rušná promenáda pre všetky vekové kategórie. Zabaviť sa môžu na skalných lezeckých stenách, klasickom kolotoči a vystúpenia vodného divadla (AquaTheater).

Pool & Sports Zone – časť vyhradená pre všetkých milovníkov kúpania a športu. Nájdu tu niekoľko bazénov a víriviek, zajazdia si na umelých vlnách a k dispozícii budú aj ihriská na basketbal, volejbal či minigolf. Najväčšou ozdobou však bude obrovský zipline naprieč desiatimi palubami.

Entertainment Place – zóna s večerným zábavným programom, o ktorý sa postarajú herci, speváci, zabávači, krasokorčuliari či samotní cestujúci, ak sa odvážia zaspievať si karaoke.

Royal Promenade – Kráľovská promenáda je pulzujúcim srdcom lode, kde si hostia na jednom mieste užijú nákupy, gastronómiu i zábavu s pouličnými umelcami.

Vitality Spa & Fitness Center – oddychová oáza s plne vybavenou posilňovňu a rôznymi kúpeľnými procedúrami.

Youth Zone – zóna pre deti a mládež, kde si pod dozorom pozorného personálu užijú zábavu, hry aj vzdelávacie aktivity.

Suite Neighborhood – jediná zóna vyhradená iba pre pasažierov v apartmánoch s najluxusnejšími reštauráciami a privátnou palubou s výhľadom na oceán.

Loď Wonder of the Seas vypláva v marci 2022 a určená je primárne pre ázijský trh. Naplánované sú 4- až 9-dňové plavby zo Šanghaja do Japonska, Vietnamu a Južnej Kórei.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video: Royal carribean

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa