Šialený kolotoč v Číne: Bizarnejšiu atrakciu ste ešte určite nevideli (VIDEO)

2022-10-24 10:00:00 |   |    | 

Čína je známa ako krajina nádhernej prírody, starobylých pamiatok, ale aj množstva originálnych moderných stavieb. Niektoré sú vydarené, iné menej a v krajine dokonca každý rok zostavujú rebríček tých najohavnejších. Na treťom mieste nedávno skončila adrenalínová atrakcia, akej sa na celom svete určite nič nevyrovná. Aspoň čo sa bizarnosti týka...



Letiaci bozk, takú prezývku si vyslúžil turistický projekt v čínskom Čchung-čchingu, ktorý stojí na 1000-metrovom kopci. Tvoria ho dve 55-metrové pohyblivé sochy, ktoré reprezentujú vílu a  princa. Každá má pravú ruku ukončenú vyhliadkovou plošinou pre adrenalínových nadšencov.

 

Sú to vlastne akési kolotoče s celkovou kapacitou 30 osôb, ktoré sa zdvíhajú a točia, ponúkajúc fascinujúci výhľad na okolitú prírodu. Na popruhy či iné bezpečnostné prvky pritom môžete zabudnúť – nijaké tam nie sú.

 

Ak by ste si chceli takúto nebezpečnú jazdu užiť aj vy, musíte sa vydať asi 100 kilometrov od centra Čchung-čchingu do pohoria Baiši neďaleko mesta Baima. Za bizarný zážitok zaplatíte 120 jüanov, teda približne 17 eur.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa